Адвокатите на мениджъра на имота Mar-a-Lago казват, че прокурорите преувеличават потенциалния конфликт на интереси в случай на класифицирани документи

...
Адвокатите на Карлос де Оливейра – управителят на имоти в
Коментари Харесай

Адвокатите на Карлос де Оливейра – управителят на имоти в Мар-а-Лаго, обвинен заедно с бившия президент Доналд Тръмп по делото за секретни документи – заявиха в сряда, че специалният прокурор Джак Смит преувеличава потенциалния етичен конфликт в представянето на техния клиент.

„Накратко, не само липсва действителен конфликт, което правителството очевидно признава, но липсва и потенциален такъв“, казаха те в ново съдебно заявление.

Прокурорите бяха повдигнали въпроса по-рано този месец, като казаха на съдията, че един от адвокатите на Де Оливейра, Джон Ървинг, представлява трима други възможни свидетели в разследването, които екипът на Смит потенциално би могъл да изправи пред съда на процеса през следващата година.

Новата декларация от правния екип на Де Оливейра гласи, че Ървинг вече не представлява въпросните три лица, които прокурорите описаха като рецепционист, помощник на Тръмп и работник по поддръжката на Мар-а-Лаго.

Освен това адвокатите на Де Оливейра казаха, че Ървинг „не е знаел за никаква поверителна информация, която е получил от който и да е от тези потенциални свидетели, която може да бъде използвана за кръстосания им разпит“. Те добавиха, че дори да има такава информация, кръстосаните разпити могат да бъдат извършени от наскоро наетия съзащитник на Ървинг по делото, Дони Мърел, който „никога не е разговарял с никое от тези лица“ и който „не е получил никаква поверителна информация от или за тях.”

Адвокатите на защитата казаха, че няма да се противопоставят на окръжния съдия на САЩ Ейлийн Кенън да проведе изслушване с Де Оливейра – ако това беше направено тайно и без участието на прокурори – за да се увери, че неговите конституционни права на адвокат са защитени. Но те отхвърлиха предложението на Смит за изслушване, което да включва и въпросните трима свидетели, тъй като адвокатите казаха, че „няма нужда да показват свидетелите пред пресата, за да може съдът да ги разследва“.

Проблемът с конфликта, свързан с Де Оливейра, е един от двата пред Кенън. Прокурорите също са поискали изслушване относно потенциални етични конфликти около представителството на друг съобвиняем, Уолт Наута, от страна на адвоката Стенли Удуърд, тъй като Удуърд е представлявал и други потенциални свидетели на процеса.

Де Оливейра, Наута и Тръмп се признаха за невинни по обвиненията по делото.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР