Адвокатите на Алек Болдуин поискаха от съдия да отмени обвинението

...
Адвокатите на Алек Болдуин поискаха от съдия да отмени обвинението
Коментари Харесай

Адвокатите на Алек Болдуин поискаха отмяна на обвинението за непредумишлено убийство

Адвокатите на Алек Болдуин желаеха от арбитър да анулира обвиняването в непредумишлено ликвидиране против артиста и упрекнаха прокурорите " в нарушаване на съвсем всички правила от учебниците " с обвинителния акт.

 

През януари Болдуин беше упрекнат в непредумишлено ликвидиране за гибелта на операторката Халина Хъчинс на 21 октомври 2021 година на снимачната площадка на кино лентата " Ръжда " (Rust) в ранчо край Санта Фе, щата Ню Мексико. Актьорът пледира " почтен " за причиняване на гибел по несъобразителност.

 

Защитата на Болдуин прикани арбитър в Ню Мексико да анулира обвиняването с аргумента, че прокурорите " незаслужено " са изложили случая по време на съвещание пред уголемен състав на правосъдни заседатели, като са отклонили вниманието от оневиняващи артисти доказателства и свидетелски показания. Според юристите на артиста прокурорите са попречили на правосъдните заседатели да изпълнят задължението си и да чуят показанията на режисьора Джоуел Соуза, ранен при стрелбата, както и на помощник режисьора и координатор по сигурността Дейв Холс и на отговарящата за реквизита Сара Закри.

 

Сред обвиняванията против щатските прокурори е и нарушаване на правосъдни решения посредством откриване на информация пред медии.

 

" Ще отговорим само в съда, разполагаме с 14 дни, с цел да депозираме отговора си ", сподели специфичният прокурор Кари Морисей.

 

Миналата седмица оръжейничката на продукцията Хана Гутиерес-Рийд бе приета за отговорна в непредумишлено ликвидиране за гибелта на Хъчинс и чака присъдата си през април. Тя може да бъде осъдена с до 18 месеца затвор и санкция от 5000 щатски $. Делото против Болдуин е планувано за месец юли.

 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР