Адвокати, облечени в черни тоги, лекари в бели престилки и

...
Адвокати, облечени в черни тоги, лекари в бели престилки и
Коментари Харесай

Лекари, адвокати и пилоти протестират в Париж заради пенсионната реформа на Макрон

Адвокати , облечени в черни тоги, лекари в бели престилки и самолетни водачи с униформи шестваха в Париж, с цел да стачкуват против пенсионните промени на френския президент Еманюел Макрон, оповестява " Ройтерс ".

Правителството на Макрон таман стартира една от най-амбициозните промени в неговия президентски мандат - за сливане на 42-те разнообразни пенсионни системи във Франция в единна точкова система. Макрон твърди, че тя ще бъде по-справедлива, само че някои специалности настояват, че ще са губещи .

" Всички специалности тук се справяха добре със средствата си ", разяснява водачът на Air France Тиери Ориол, който беше измежду няколкостотинте протестиращи, минали през центъра на Париж, крещейки лозунги, надувайки свирки и носейки плакати, настояващи техните пенсионни схеми да не бъдат променяни.

" Днес държавното управление фактически би трябвало да ни пита " Как по този начин имате фонд, който е проспериращ? ", а не да се пробва да ни го отнеме без никакви диспути ", посочи Ориол.

В края на предходната седмица чиновниците на градския превоз в Париж стачкуваха поради проектите за промяна на тяхната пенсионна скица, предизвиквайки транспортни несгоди на пътуващите.

Бдителен за големи демонстрации, които последваха предходни проекти за пенсионна промяна, министър председателят Едуар Филип, доближен на Макрон, даде обещание в четвъртък да отдели време за чуване на синдикатите и по-широкото публично мнение.

Най-големият синдикат във Франция CFDT е внимателно отворен за реформиране на пенсионната система, с цел да стане по-справедлива, само че други профсъюзи се опълчват намерено и дадоха обещание битка.

Макрон беше отслабен политически от антиправителствените митинги на " жълтите жилетки " в края на 2018 година и началото на тази. Онези митинги, в които избухна най-тежкото улично принуждение от десетилетия, бяха провокирани от яд поради спадането на виталния стандарт и също по този начин поради терзанията, че Макрон прокарва прекомерно твърдо своята реформаторска стратегия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР