Адвокатът на задържания гръцки член на Европейския парламент Ева Кайли

...
Адвокатът на задържания гръцки член на Европейския парламент Ева Кайли
Коментари Харесай

Адвокатът на зам.-председателката на ЕП: Тя е невинна

Адвокатът на арестувания гръцки член на Европейския парламент Ева Кайли съобщи във вторник, че клиентката му е " почтена ". Тя беше упрекната в корупция в границите на следствие за хипотетични подкупи от домакина на Световното състезание по футбол Катар.

Белгия повдигна обвинявания на четирима обвинени, в това число на един от заместник-председателите на Народното събрание, гръцката социалистка Ева Кайли, в границите на следствие на съмненията, че страната от Персийския залив е раздавала пари в брой и дарове, с цел да повлияе на политическия спор в Европейски Съюз - изказвания, които Доха отхвърля.

Други двама бяха освободени след разпит.

" Нейната позиция е, че тя е почтена. Тя няма нищо общо с подкупите на Катар ", съобщи юристът на Кайли Михалис Димитракопулос пред частния гръцки ефирен канал Open TV.

В Белгия бяха осъществени обиски в домовете на евродепутати и техни сътрудници и бяха открити общо към един милион евро в брой след обвиняванията, че Катар се е опитвал да усъвършенства имиджа си.

Белгийските прокурори оповестиха, че в дома на един от обвинените са открити 600 000 евро, в жилището на евродепутат - 150 000 евро, а в куфар в хотелска стая - няколкостотин хиляди евро.

На въпроса дали в дома на Кайли са открити пари в брой, Димитракопулос дава отговор: " Не удостоверявам или отхвърлям. Има конфиденциалност. Нямам визия дали са открити пари и какъв брой са открити. "
Кайли беше арестувана в Брюксел в петък, напомня БГНЕС.

Тя беше лишена от пълномощията си на заместник-председател и водачите на парламентарните групи би трябвало да се срещнат през днешния ден, с цел да приготвят гласоподаване за формалното ѝ премахване от поста.

Кайли е арестувана под стража и в сряда ще бъде изслушана, с цел да се реши дали тя и тримата ѝ сътрудници ще би трябвало да останат в ареста в очакване на процеса за корупция.

Скандалът избухна по време на Световното състезание по футбол - събитие, което Катар се надяваше да увеличи репутацията му, само че което беше придружено от изказвания за неприятно отношение към служащите мигранти, които построиха новите игрища на домакина.

Кайли посети Катар директно преди Световното състезание по футбол и похвали страната като " отличник в региона на трудовите права " - мнение, което повтори от трибуната на Народното събрание.

Тя получи нов удар в понеделник, когато гръцките управляващи замразиха активите на някогашната телевизионна водеща и нейните родственици.

Монархията от Персийския залив отхвърля да е забъркана.

" Всякакви изказвания за непозволени дейности от страна на страната Катар са съществено дезинформирани ", съобщи пред Агенция Франс Прес формален представител на Катар.

Председателят на Народното събрание, малтийската консерваторка Роберта Мецола, съобщи в понеделник, че Народното събрание на Европейски Съюз е " нападнат ".

" Европейската народна власт е подложена на офанзива, нашите свободни и демократични общества са подложени на офанзива ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР