Адвокатът на подсъдимия за ръководител на организираната престъпна група за

...
Адвокатът на подсъдимия за ръководител на организираната престъпна група за
Коментари Харесай

Адвокат на Цветан Василев и "Емко" е обвинен за участие в престъпна група

Адвокатът на подсъдимия за началник на проведената незаконна група за източването на КТБ Цветан Василев и притежателя на " Емко " Емилиян Гебрев е бил притеглен като обвинен за присъединяване в проведена незаконна група, осведоми " Капитал ". За обвиняването си осведоми и юрист Лазар Карадалиев в отворено писмо до медиите, в което прави директна връзка сред привличането му към наказателна отговорност и обстоятелството, че съставлява някогашния банкер.

" Поредната поръчка, която прокуратурата одобри да извърши, е ориентирана към мен като последица от моите дейности в отбрана на Цветан Василев ", декларира в писмото си Карадалиев.

Той развива тезата, че защото е пускал сигнали против наблюдаващия следствието на КТБ прокурор Иван Гешев и основния прокурор Сотир Цацаров " по отношение на неприемливото оповестяване на обстоятелства на електронната страница на прокуратурата преди правосъдната фаза на процеса ", представителите на държавното обвиняване са задвижили " цялата държавна машина " против него, както " са го правили против доста други представители на бизнеса и политическите съперници. "

Най-силният образец за това в последно време е точно обстановката към клиента на Карадалиев - частното сдружение " Емко ". В началото на август притежателят на " Емко " Емилиян Гебрев, както и шефовете на оръжейния цех " Дунарит ", за който той твърди, че е придобил, получиха обвинявания за проведена незаконна група. Това сложи под опасност лиценза на " Емко ", който беше лишен, и сложи начало на нападателните опити на икономическото министерство да национализира русенския цех.

Освен това през тази година поетапно брачната половинка и дъщерята на Цветан Василев получиха обвинявания от прокуратурата.

Пред " Капитал " Карадалиев е обяснил, че

от постановлението, с което е бил притеглен като обвинен, не се схваща доста:

" Обвинен съм, че съм взел участие в проведена незаконна група, дружно с още три лица, която е съществувала от октомври до ноември 2011 година и е била основана, с цел да прави закононарушения по член 234 от Наказателния кодекс (държане на акцизни артикули без бандерол - бел. ред.). " Той сподели, че се сеща за кой случай става дума, защото е бил юрист на един от другите членове на твърдяната незаконна група, чието име отхвърли да назове, защото " хората надали желаят да бъдат разнасяни по вестниците ".

Адвокат Карадалиев акцентира, че следствието против клиента му е било прекъснато преди години. Защитникът на Цветан Василев дефинира обвиняването като неуместно най-малкото. тъй като е бил юрист по въпросното дело преди години. От следователката по следствието той схванал, че против него има приложени СРС-та, т.е. най-вероятно диалозите сред него и клиента му са били подслушвани, което той дефинира като неприемливо.

Ако действието, в което Карадалиев е упрекнат, фактически е от края на 2011 година, е забавен въпросът за какво досъдебното произвеждане по случая е формирано пет години по-късно - през 2016 година, а обвиняването е повдигнато след още една година.

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че става дума за група, която е контрабандирала цигари от Гърция в България, а присъединяване на юрист Карадалиев в групата " се е изразявало главно в посрещане и ориентиране на камионите, освен като траектория на напредване на територията на страната, само че и като място за разтоварване. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР