Адвокатът на Люпчо Палевски – Палчо, заподозрян за отвличането и

...
Адвокатът на Люпчо Палевски – Палчо, заподозрян за отвличането и
Коментари Харесай

Адвокатът на заподозрения за отвличането на Ваня го закарал до Белград: Не знаех нищо за убийствата

Адвокатът на Люпчо Палевски – Палчо, обвинен за отвличането и убийството на Ваня и Панче, откарал клиента си в Белград на обзор, защото той нямал транспортно средство. Това описа самият бранител пред " Телма ", написа

Васко Стойков оказал помощ на Палевски да напусне страната, само че той твърди, че не знаел нищо за убийствата на 14-годишната Ваня Гьорчевска и 74-годишния Панче Жежовски.

" Той ме помоли да го закарам до Белград, тъй като нямаше автомобил. Не знаех нищо по въпроса за убийствата. Знам единствено, че трябваше да иде до Белград, тъй като имаше записан обзор. Аз се върнах в Скопие, а той остана, тъй като прегледът му беше на идващия ден. Каза, че в случай че всичко е наред, ще се върне, а в случай че не е, ще замине за Истанбул. Когато се върнах, полицията правеше обиски ", споделя юрист Стойков.

След като схванал в какво е обвинен Палевски, бранителят му му изпратил известие да се върне и да даде показания. Той обаче не разкрива дали и какъв отговор е получил. Добави, че е разказал всичко на полицията, само че от този момент няма връзка с Палевски, който с изключение на клиент му е и другар.

Ученичката от Скопие беше оповестена за изчезнала на 27 ноември към 8:30 ч. сутринта на потегляне за учебно заведение. В продължение на седмица медиите всеки ден задаваха въпроси към полицията дали издирването й е довело до резултат. В късните часове на вчерашния ден от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че тялото на момичето е открито простреляно наоколо до Скопие.

По-късно стана ясно, че бащата на 14-годишната Ваня желал да вземе парите от апартамент, който майка й продала неотдавна . За тази цел той наел петима души, които да отвлекат щерка им и да изнудват майката за парите.

Според откритите доказателства точно Палчо е и уредникът на отвличането на Ваня, и индивидът, който я е прострелял. Той е избягал първо към Белград, а по-късно в България и сега се търси.

Междувременно край Велес пък беше открит мъртъв и 74-годишен мъж, разгласен за липсващ на 24 ноември . От полицията прецизираха, че са задържани трима от обвинените за осъществяването и на двете убийства, а двама към момента се търсят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР