Адвокатът на Бойко Борисов Менко Менков каза, че няма повдигнато

...
Адвокатът на Бойко Борисов Менко Менков каза, че няма повдигнато
Коментари Харесай

Адвокатът на Борисов: Задържан е за изнудване

Адвокатът на Бойко Борисов Менко Менков сподели, че няма повдигнато обвиняване против Борисов.

Няма и не може да има повдигнато обвиняване, защото обвиняване може да се повдигне единствено след документално удостоверение от прокурор,  обясни пред публицисти юристът, който беше в постройката на Главната дирекция " Национална полиция “ (ГДНП), където бе отведен довечера Борисов.  Той сподели, че досъдебното произвеждане е формирано от Министерство на вътрешните работи на 17 март при изискванията за необходимост, става въпрос за същата инспекция, формирана по сигнал от съдружие " Боец ".  Менков посочи, че инспекцията е формирана по сигнал от 10 декември, като по нея Борисов е идвал да дава пояснения, а, по  думите му, сигналът е въз основата на разпечатка от медиите. 

Преписката, по която полицията прави инспекция, не е подадена и не е докладвана на прокуратурата, сподели Менков. По думите му първото деяние по следствието е разпит на министър-председателя Кирил Петков в качеството на очевидец през днешния ден и това е единственото деяние по следствието, осъществено до този миг, преди претърсванията в  дома на Борисов.

Няма повдигнато обвиняване, има задържане за 24 часа, като в основанието за задържането е посочено изнудване, само че не написа кое лице е изнудвано, по кое време, по какъв начин и по какви аргументи, изясни юристът. Той осведоми, че  Владислав Горанов също е арестуван, сега се изготвят документите за задържането му за 24 часа, чака се и Севделина Арнаудова също да бъде арестувана за 24 часа, защото в дома й продължава да тече претърсването.

" За нито едно от претърсванията няма  авансово позволение на съда, полицейските органи ги правят при така наречен условия на необходимост и са длъжни  до 24 часа да предявят дейностите си пред способния съд, с цел да може той да реши дали ще утвърди тези претърсвания ", разяснява Менков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР