Адвокатът на Бойко Борисов - Менко Менков, говори за днешните

...
Адвокатът на Бойко Борисов - Менко Менков, говори за днешните
Коментари Харесай

Адв. Менков: Борисов е ходил в Барселона само като премиер и кмет на София. Съвестта му е чиста

Адвокатът на Бойко Борисов - Менко Менков, приказва за днешните два разпита в две разнообразни прокуратури на водача на ГЕРБ.

" Едното следствие е от четири години - от 2019 година, като господин Борисов два пъти е давал показания в качеството си на очевидец по него. Днес въпросите, които му бяха заложени, съответстват напълно с въпросите, които са му задавани от други прокурори и следователи. Въпросите са извънредно обикновени, броят се на по-малко от пръстите на двете ми ръце и нямат нищо общо с предмета на следствие на делото, по този начин както то е несъмнено от прокуратурата за пране на пари. По-важното да се означи е, че испанската прокуратура доста бързо откакто в България се подвигна звук по този въпрос, още преди две години е завършила следствието с разпореждане за преустановяване на наказателното произвеждане и нито едно от изброените и упоменати в българските медии лица не е привличано в никакъв случай като обвинен и доста ясно испанската прокуратура е споделила, че Бойко Борисов в никакъв случай не е бил разследвано лице по този случай. Всички тези сдружения, които са взели участие в някакви покупко-продажби с някакви парцели в Барселона, са минали през цялостни данъчни проверки пред испанските управляващи, а в Испания законодателството е такова, че неподвижен парцел, с цел да бъде продаден, би трябвало да има уверение от Агенцията по приходите, с което се удостоверява, че не се дължат налози и такси и тези парцели могат да бъдат продавани на свободния пазар, каквото се е случило, и с каквито документи евентуално българската прокуратура разполага, при изискване, че чухме публични известия за съществуването на правна помощ сред България и Испания ", сподели той в " Новините на " Нова телевизия ".

" Не сме известени за никакви нововъзникнали условия, само че аз желая дебело да подчертая, че господин Борисов по това досъдебно произвеждане има единствено в качеството на очевидец. Той не може да има никакво друго качество в бъдеще, защото наказателно-процесуалния кодекс изисква за покачване на обвиняване да се съберат задоволително доказателства. Такива доказателства освен, че не могат да бъдат събрани, само че те и не съществуват, защото той няма никакво касателство към никакви парцели в Барселона и е ходил в Испания единствено в качеството си на министър-председател и един път като кмет на София в публична общинска или държавна делегация, които са авансово написани по протокол. И няма никакво друго присъединяване в град Барселона в персонално качество по какъвто и да е метод ", разяснява още Менков.

Относно втората инспекция, той сподели: " Във висшата касационна прокуратура ни питаха дали господин Борисов е оказал напън на господин Гешев да си подаде оставката като основен прокурор, дали е съставил или му е изпращал заплашително писмо, което бе оповестено от самия Гешев. Това не може да бъде по този начин изрично, защото то е изпринтено на някакъв лист " А4 ", написано на компютър, без създател, без белези. По-важното е, че господин Борисов в никакъв случай по никакъв метод не е имал каквито и да е планове да се държи по този метод. И другите въпроси бяха свързани с това дали е оказал напън върху шестимата членове на Висш съдебен съвет. Той не ги познава, няма никакъв контакт с тях. Никога не ги е виждал. Ние напълно спомагаме на органите да открият истината, тъй като това е доста значимо. Важно е да бъдат разпитани и всички водачи на други партии, освен парламентарно показани. Включително за какво не и президентът Румен Радев, тъй като съвсем без изключение в последните 2-3 години всички тези политически водачи са поискали оставката на господин Гешев по един или различен мотив, само че нямам информация те да са били викани за разпит като очевидци. Искането на оставка на който и да било е право на всеки български жител. В случая оставката на Гешев не е желана от господин Борисов, а госпожа Мария Габриел съобщи, че в случай че бъде определена на министър председател, нейният министър в едно бъдещо държавно управление би изискал оставката на Гешев, а то такова държавно управление не се случи, защото тя върна мандата. Нямаме съображение за терзание. Г-н Борисов е с чиста съвест и продължаваме напред ", приключи юристът на водача на ГЕРБ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР