Адвокатът на бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, Христо Ботев

...
Адвокатът на бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, Христо Ботев
Коментари Харесай

Адвокатът по Суджукгейт се надява прокуратурата да прояви разум

Адвокатът на някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов, Христо Ботев се надява прокуратурата да прояви юридически разсъдък и делото въобще да не влезе в съда.

Днес Живко Мартинов прекара целия ден в следствието, откакто бе привикан през днешния ден рано сутринта на разпит. Той не разяснява пред медиите.

Адвокат Ботев съобщи, че през днешния ден за първи път са показали доказателствени претенции и претенции очевидци да бъдат разпитани пред съда. По думите му той " чисто житейски не може да разбере, по какъв начин в случай че искаш нещо от някой ще искаш не пари или парцел, а четири тона суджук, който по-късно няма какво да го правиш ". " Но това ни е равнището ", добави Христо Ботев.

По отношение на изказванията за закани от страна на Мартинов по отношение на този, който го упреква, юристът изясни, че делото ще се развива на правилото " дума против дума ". Няма очевидци, нито има СРС за такива изказвания. " Аз за първи път ще се съглася с Гешев - тези разногласия ще се водят в правосъдната зала ", уточни юрист Ботев.

По думите му при един деликатен прочит това дело може и да не влезе в съда. " Ако прокуратурата има разсъдък... да реши и да види дали въобще да внесе делото в съда. "

Припомняме, на 11 януари Специализираната прокуратура му повдигна обвиняване за изнудване на Живко Мартинов. Скандалът тогава стана прочут като Суджукгейт, защото четирите това суджук били желани за премиера. Малко откакто му бе пожелан имунитета Маринов се отхвърли от него и напусна Народното събрание, а Борисов разпореди освобождението на членовете на регионалното управление на партията в града.

По отношение на последните обвинявания против семейство Баневи юрист Ботев бе сбит, че кандидатирането за евродепутат не дава имунитет. Така той отхвърли слуховете, че Николай Банев счита да се кандидатира на идните избори.
" Ако някой може да изпере 1 милиарда лева, за какво да не може да учреди партия от килията ", разяснява още Христо Ботев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР