Адвокат в Ню Йорк изпаднал в сериозно затруднение със съдия,

...
Адвокат в Ню Йорк изпаднал в сериозно затруднение със съдия,
Коментари Харесай

Нюйоркски адвокат, хванат да използва ChatGPT - цитирал случаи, които не съществуват

Адвокат в Ню Йорк изпаднал в съществено усложнение със арбитър, който го разобличил, че показва погрешна информация. Адвокатът показал пред съда правно проучване, основано от чатбота ChatGPT с изкуствен интелект (AI).
Вървяло дело против самолетна компания, съдена за причиняване на телесна щета. Адвокатите на ищеца подали къса информация, съдържаща няколко случая, които да се употребяват като юридически казус. За страдание, показаните случаи, сякаш от правосъдната процедура, били „ сметнати за несъществуващи “ от съда. 
Чатботът съответно изписал 6 случая от правосъдната процедура от 1999 година до 2019 година Адвокат Стивън А. Шварц, с над 30-годишен опит съгласно BBC, се доверил на данните, изплюти без планиране от изкуствения разсъдък. Шварц оповестил в клетвената декларация, че не е употребявал ChatGPT за правни проучвания преди и не бил наясно с вероятността наличието, което му се дава, да не е правилно. 
За да потвърди, че не лъже, а просто се е доверил без инспекция на изкуствения разсъдък, Шварц приложил екранни фотоси, снимали злощастния чат. Вижда се, че юристът пита събеседника си за един от случаите - дали е действителен и чатботът дава отговор „ да “. Шварц въпреки всичко моли машината да уточни източници. Отговорът е, че съответният случай може да бъде открит „ в бази данни за правни проучвания като Westlaw и LexisNexis “. На въпроса „ другите случаи, които предоставихте подправени ли са “, AI отговоря „ Не “, добавяйки, че те могат да бъдат открити в същите бази данни.
Колкото и занимателни да са чатботовете или колкото и напреднали да наподобяват, те към момента са склонни към „ халюцинации “ – изцяло съществено и отговорно звучащи отговори, които по никакъв метод не са свързани с действителния свят.
В документално опрощение юристът споделил, че „ надълбоко съжалява, че е употребявал изкуствен интелект, с цел да добави правното проучване “ и се зарекъл „ в никакъв случай да не го прави в бъдеще без безапелационна инспекция за достоверност “.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР