Адвокат Симеонов не ми е мерило за надеждността на обвинението

...
Адвокат Симеонов не ми е мерило за надеждността на обвинението
Коментари Харесай

Цацаров: Адвокатът на Цветан Василев не е мерило за надеждността на обвинението за КТБ

Адвокат Симеонов не ми е мерило за надеждността на обвиняването за КТБ. Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров на брифинг в Съдебната палата по отношение на изказването на един от юристите на Цветан Василев - Константин Симеонов, че не чака обективен развой.

„ Дайте да разсъждаваме разумно, имаме обвинителна теза и считаме, че тя е надеждна. Моите почетения към правната експертиза на сътрудниците, те ще премерят сили с прокурорите в правосъдната зала. Не споделям, че са неприятни адвокати, в противен случай, само че не ми е мерило юрист Симеонов за надеждността на обвиняването. Това е едно, а второ - естествено е, че те ще заемат тази позиция - нали за това им заплащат “, сподели още основният прокурор.

„ Не осъждам за надеждността на обвиняване по изказванията на юрист Х или Y. Освен това дано да бъдем пределно ясни - бранителите на Цветан Василев не са бранители на социална идея. Това са хора, които упражняват такава специалност. На тях им се заплаща, с цел да пазят обвинен и в това няма нищо неприятно. Аз не познавам юрист, който да е излязъл и да е споделил: Прокуратурата е права, моят клиент е отговорен “, разяснява Цацаров.

Във връзка с настояването на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да бъде огласен описът на политиците, финансирани от КТБ, основният прокурор съобщи: "Да си прочете Наказателно-процесуалния кодекс. "„ Обвинителният акт е импортиран в съда. Всички са призовани. Явяването и разглеждането на делото ще се реализира при открити порти. Ще видите всичко. Всички процеси се развиват в съда, там не може да бъде прикрито нищо “, сподели Цацаров.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР