Адвокат, набавил за себе си имотна облага в размер на

...
Адвокат, набавил за себе си имотна облага в размер на
Коментари Харесай

Варненски адвокат отива на съд, прецакал приятел с близо 100 хил. лв.

Адвокат, набавил за себе си имотна полза в размер на 98 500 лв. като прокурист на собствен прочут, ще бъде съден по обвинителен акт на Районна прокуратура - Варна

Районна прокуратура – Варна съобщи на съд 41-годишния М.А., който при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на прокурист и  в кръга на неговите компетенции, за да набави за себе си имотна полза, възбудил и поддържал подвеждане у собствен поддръжник и му предизвикал имотна щета в огромни размери - закононарушение по член 210, алинея 1, т. 3, прочие 2 и т. 5 по отношение на член 209, алинея 1 по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият и пострадалият били съседи и се познавали, сред тях зародили другарски връзки. Потърпевшият имал доверие на своя комшия и знаел, че мъжът е юрист. М.А. от своя страна осъзнавал това и, защото имал потребност от парични средства, решил да се възползва и да го заблуди за да завоюва за себе си полза. Предвид това, по време на срещите им, обвиненият споделил, че има познати частни правосъдни реализатори, взе участие в търгове за недвижими парцели и може да закупи такива на ниски цени. Показал му и фотоси на няколко жилището, които се намирали във Варна. Потърпевшият му повярвал и решил да си купи подобен парцел. Уведомил за това М.А., като посред им бил подписан контракт за правна отбрана и подпомагане, с цел да може юристът да работи от негово име.

В контракта било записано категорично, че възнаграждението на обвинения в размер на 1 000 лв., следвало да бъде платено по банков път. Въпреки това, пострадалия му дал на ръка сумата, защото му имал доверие. Двамата подписали още един контракт по отношение на различен търг, на който се очаквало юристът да съставлява своя прочут. И хонорарът още веднъж бил заплатен на ръка.

След подписването на горепосочените контракти, двамата траяли да се срещат постоянно, като разговаряли за парцелите, които трябвало да бъдат закупени. Почти на всяка от срещите пострадалият давал на ръка суми от 500 лв. до 20 000 лв., защото обвиненият му обяснявал, че те са нужни за първична вноска, за спомагателни заплащания, разнообразни такси и други Общата сума, която юристът получил за закупуването на два жилището посредством обществена обмен от своя прочут, възлязла на 98 500 лв..

Дни след последната им среща през януари 2020 година, пострадалият схванал, че М.А. бил арестуван за машинация на други хора. Тогава си дал сметка, че той също станал жертва на машинация и неговият прочут и юрист няма да извърши поетия ангажимент да взе участие от негово име и за негова сметка в обществена обмен, и да закупи два недвижими парцела – жилища.

Предстои делото против 41-годишния мъж да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от една до осем години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР