Адвокат Михаил Екимджиев и бившият шеф на КАТ Алекси Стратиев

...
Адвокат Михаил Екимджиев и бившият шеф на КАТ Алекси Стратиев
Коментари Харесай

Адвокат разби на пух и прах случая със семейството, избутаното от джип в канавка

Адвокат Михаил Екимджиев и някогашният началник на КАТ Алекси Стратиев разясниха за утринния блок на Нова телевизия за парадокса, който претърпя семейство на Автомагистрала „ Тракия “ откакто безусловно се размина на косъм от гибелта.
Припомняме ви, че колата на потърпевшите бе избутана в канавката от водач на джип, а в последна сметка отговорни за случая се оказаха потърпевшите и получиха акт от полицията.

„ От юридическа позиция актът би трябвало да откри нарушаване. В случая просто имаме една развалена кола, очевидно от пътен случай. Това изрично не значи, че има отговорно държание и нарушаване на лидера на потърпевшия автомобил. Затова съм мощно смутен от тази шокираща непросветеност на полицията”, разяснява юрист Михаил Екимджиев в ефира на Нова телевизия.

„ Министерство на вътрешните работи не си е свършило работата да откри същинския извършител на случая, за който са имали задоволително данни през телефон 112”, добави той. По думите му не може от обстоятелството, че има развалена кола да се прави безапелационен извод за нарушаване на водача.

„ Съгласен съм с всичко казано от юрист Екимджиев. В случая просто е следвана общоприета процедура, без да се влезе в детайлите. Няма съответни данни за този, за който се твърди, че е направил грубото нарушение”, разяснява от своя страна някогашният шеф на КАТ Алекси Стратиев. „ Когато е имало очевидци и е подаден сигнал на телефон 112, не би трябвало да се написа този акт, а докладна бележка, в която служителите на реда да обяснят какво са видели и какво се е случило съгласно свидетелите”, изясни Стратиев.

" В момента в случай че има 2 джипа, никой няма да може да каже кой е отговорен. По тези белези е мъчно да се каже ", добави той.

" Това, което е направил водачът на този джип не е съответно, само че и водачът на автомобила също е сбъркал. С магистрална скорост да навиеш кормилото автоматизирано значи произшествие ", сподели още той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР