Адвокат Марин Марковски коментира казуса със задържането на семейство Баневи.

...
Адвокат Марин Марковски коментира казуса със задържането на семейство Баневи.
Коментари Харесай

Адвокат Марковски ожали Баневи, но Пламен Димитров каза...

Адвокат Марин Марковски разяснява проблема със задържането на семейство Баневи. Към тях има повдигнати 7 обвинявания и сега са в ареста. Юристът първо изясни изявлението на зам.-прокурора Иван Гешев, по думите на който известната фамилия управлява сметки с над 1 милиарда в тях: " Възможно е в свободния свят на бизнеса даден предприемач да управлява сметка, която е е благосъстоятелност на различен. Той може би желае да бъде правилен и по тази причина използва по-мекият израз. Не ми се има вяра да е езикова неправилност, по-скоро е това, което се има като доказателство ", сподели той. " Тази категория каузи са допустимо най-добре подплатени с шанса на прокуратурата да потвърди обстоятелствата. Всичко това предстои на доказване с документи. Когато документите приказват и юристите мълчат ", съобщи Марковски.

В студиото бе и водачът на КНСБ Пламен Димитров: " През всички тези 15 години съм приказвал за Банев. Крайно време е за някаква правдивост. Над 10 000 души непосредствено са потърпевши от дейностите на Николай Банев. Говоря за тези хора, които са работили в " Полимери ". В касата на компанията е имало 6 млн. $, а той я продаде за жълти стотинки. Драматични човешки ориси са това, които ръководещите не виждаха. Може би има и други учредения, че да ги погват чак в този момент. В края на краищата народът желае отмъщение. Щастлив съм, че прокуратурата най-сетне ще потвърди, че е над всички останали ", съобщи той. " Хората в действителност чакат правдивост. Колкото повече видят, толкоз по-добре. Трябва да се види, че в България има някакъв ред ", уверен е Димитров. " Лесно е да се каже, че някой щом е богат е нарушител. Лесно е, само че не е морално. Законът е минимумът морал, без който обществото не може. Прибързаните заключения са срещу закона. Докато не се потвърди, че човек е направил закононарушение, той е почтен. Този човек е паднал, не можеш да ритнеш падналия. Това е въпрос на здрав разсъдък. Ако обвиняванията се потвърдят, тогава разбирам. Не става въпрос за отмъщение, а за правораздаване. Никога не е вярно авансово да се приказва, че човек е нарушител ", възропта юрист Марковски.

Пламен Димитров обаче продължи да нападна фамилията зад решетките: " Аз не настоявам, че богатите хора са нарушители. Във всички общества обаче произходът на благосъстоянието би трябвало да е явен. Когато то е от труд, тогава и на фундамент може да вдигнеш съответния човек. Ми то падналият в тази ситуация ги е ритал 15 години тия 10 000 души, не виждам за какво в този момент да приказваме за съчувствие ", отсече той. Димитров се учуди по какъв начин може целият стопански и политически хайлайф да е участвал на сватбата на Баневи: " Аз на сватбата на Баневи и да бях поканен, нямаше да отида. Ще е смешно, в случай че някой не е бил наясно кой е бил Николай Банев ", съобщи синдикалистът и добави: Не може един човек да прави такива безобразия към своите служащи, да ги държи без пари, а да си купува рокля за 90 000 $. " " Много героично е да се стои на барикадата. Много съществено буди удивление, по този начин и би трябвало да бъде. Това, че госпожата си е купила рокля, не я прави нарушител ", заключи Марковски.

blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР