Адвокат е поръчал обира в Роженския манастир - тази версия

...
Адвокат е поръчал обира в Роженския манастир - тази версия
Коментари Харесай

Още двама задържани за взлома в Роженския манастир, разследването продължава

Адвокат е поръчал обира в Роженския манастир - тази версия ревизират проверяващите . Днес бяха арестувани още двама и по този начин в ареста към този момент са 7 души. Един от тях - юрист.
 
Очакваше се прокуратурата да разгласи дали арестуваните през вчерашния ден петима души ще останат в ареста за повече от 24 часа или част от тях ще бъдат освободени поради липса на доказателства. До момента обаче публично известие няма. За новите двама арестувани проверяващите занапред ще откриват дали имат съпричастност към закононарушението, оповестява.

 
Информацията за задържаните остава нищожна. Четирима от петимата арестувани са младежи. Петият е 44-годишен юрист от Сандански. Близките му отхвърлят коментар. А манастирът тази заран още веднъж отвори порти след обира.
 
Мъжете се пробвали да разбият зазидан прозорец, те влезнали в светата обител със стълба, покачили и разрушили част от камъните. Очаква се в най-скоро време вредите да бъдат възобновени. " Не е чак толкоз огромна вредата във връзка с постройката, тъй че напълно елементарно може да се поправи ", сподели архимандрит Епифаний, свещеник на Роженския манастир.

Извън материалното обаче, духовниците тук разясняват, че раната в сърцето на Светата обител ще се лекува дълго. Никой не очаквал сходно смело посягане.-->
 
" Връщане в средновековието... Отецът е в положително положение, той няма по какъв начин напълно непринудено да съобщи цялостен манастир на група не знаещи какво вършат деца. За огромно страдание, което е по този начин циничното, по този начин младежи да издевателстват над по този начин сериозен човек към този момент на възраст ", съобщи още архимандрит Епифаний.

" Хората очевидно в действителност нямат разум, тъй като надали тук биха намерили богатство, тъкмо в манастира, надали съкровищата се държат в манастира, на друго място да, само че не и тъкмо тук ", сподели човек, пристигнал да се разноски до манастира.
 
Манастирът е бил главно реставриран в средата на предишния век, по тази причина съгласно духовниците няма никаква възможност в стените му да има скрити съкровища или жълтици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР