Адв. Венелин Урдев смята, че държавата няма да допусне нов

...
Адв. Венелин Урдев смята, че държавата няма да допусне нов
Коментари Харесай

Проблемите на застрахователите ни в чужбина може да ни оставят извън Шенген

Адв. Венелин Урдев счита, че страната няма да допусне нов банкрут на осигурител

Десетки милиони са отговорностите на българските застрахователи поради вреди, осъществени от коли с техни полици в чужбина, като проблемите по линия на т.нар " Зелена карта ” може да ни оставят отвън Шенген. За това предизвести в студиото на " Тази заран ” по бТВ адв. Венелин Урдев, специалист по застрахователно право.
" Обезщетенията в чужбина са доста по-големи, има противоречие сред компенсациите и наградите, които се събират ”, уточни той. Тезата на сектора е, че става дума за схеми за източване на застрахователните компании и заради това огромен % от претенциите не се удовлетворяват.
Според Урдев, обаче, това крие опасности: " Може да попречи на влизането в Шенген – в случай че не си изплатим отговорностите по застраховките, представете си да ни изключат от системата " Зелена ” карта, това значи на всяка граница да си плащате застраховка ”.
По думите му " недобрите практики, които не се одобряват на Запад ”, би трябвало да бъдат прекъснати.
Експертът изрази мнение, че страната няма да допусне нов банкрут на осигурител, само че означи, че към момента няма явен механизъм, по който потърпевшите от коли, застраховани в " Олимпик ”, да си търсят правата.

Припомняме, преди броени дни и застрахователният специалист Румен Гълъбинов предизвести, че мониторингът на българското бюро поради " Зелената карта " може да ни сътвори проблеми по пътя ни към Шенген и добави, че не би трябвало да се позволява този мониторинг да продължи и след март.
Още по тематиката 13 Декември 2018 | АБЗ: Мониторингът на НББАЗ няма да ограничи правата на водачите 14 Декември 2018 | Няма да има последици за водачите поради " Зелената карта ", увери Светла Несторова 14 Декември 2018 | Владимир Тодоров: Застрахователите са срещу повишаване на Гражданско отделение поради мониторинга 14 Декември 2018 | Мониторингът поради " Зелената карта " може и да е потребен, съгласно Румен Гълъбинов 14 Декември 2018 | Мониторингът ще внесе в фирмите повече дисциплинираност, счита Цветанка Крумова 14 Декември 2018 | " Лев Инс ": Повече от две години сигнализираме за злоупотреби по " Зелена карта " 13 Декември 2018 | Орлин Пенев подаде оставка като началник на НББАЗ 12 Декември 2018 | НББАЗ сложено под мониторинг
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР