Адв. Петър Славов, който е бивш депутат влиза в битката

...
Адв. Петър Славов, който е бивш депутат влиза в битката
Коментари Харесай

Адв. Петър Славов влиза в битката за общински съветник на София

Адв. Петър Славов, който е някогашен народен представител влиза в борбата за общински консултант на София. Това той разгласи на страницата си във фейсбук. Славов започва от знаковото за Демократичната Общност място – паметника на убития от Държавна сигурност публицист Георги Марков с ръководителя на ИК за за самостоятелен общински консултант в Столична община - доцент Методи Андреев.

Четейки обещанията на множеството претенденти на тези избори в бъдеще (и малковероятно) време, взех решение вместо това, да опиша какво сме свършили - за някои от #каузите, които сме отстоявали с членовете на инициативния ми комитет!
Но дано преди този момент да благодаря за доверието и поддръжката и на Kalin Manolov, Ivaylo Dermendjiev, Атанас Шарков Veneta Grozdanova, Georgi Vassilev и Zdravko Bodzhov - законът не разрешава повече от 7 членове.

И по този начин - с Методи сме най-често свързвани със законодателните промени, които реализирахме в 43-то Народно събрание #лустрация и наказателна отговорност без отминалост за закононарушенията на комунистическия режим в България. Малко не ни доближи да бъдат гласувани на второ четене и измененията в така наречен Закон за комунистическите #символи, което автоматизирано още 2015 година пращаше #МОЧА в музея и демонтираше от фасадата на втората постройка на българския парламент остатъците от комунистическия герб на #СССР!
Но защото законопроектът ни бе блокиран, а малко по-късно и 43-то Народно събрание - предварително необуздано, тези комунистически знаци си стоят и до през днешния ден и което е доста тъжно - дори са " тържествено осветени " като видни забележителности..
Какво може да се направи на общинско равнище от един #независим от сглобки и некоалиции #общински Съветник ли - доста!
Може да сложи запитване до кмета, за какво МОЧА е осветлен с " тържествени " прожектори нощем и то за сметка на данъкоплатеца и да упорства те да бъдат изключени;
Може да изиска информация от кмета, дали в архивите на Столична община се пазят първичните планове на монумента, които видно от фотографията са били за доста по-нисък пиедестал и напълно друг надпис на табелата (която жители за следващ път пробваха да отстранен като лъжовна) и в случай че се удостовери, че е строено нелегално в нарушаване на плановете - да сезира ДНСК и Министерство на регионалното развитие за унищожаване на противозаконното строителство!
Може да упорства кметът да разпореди изпращане на покана до Министерски съвет за пренасяне на монумента като държавна благосъстоятелност от общинската земя в така наречен #Музей на соц.-а и при несъблюдение в избран период, да разпореди това на реализатор за сметка на притежателя - тъкмо както от общината са преместени над 400 противозаконни обекта през годината!
И тъй като стана дълъг поста - последно, в случай че някой се съмнява в силата на Граждански Натиск, дано си напомни по какъв начин 2021г. #ГрупаЗаНатиск спряхме наложителната паспортизация на постройките и убедихме м-р Комитова тогава да промени отрасловата разпоредба, която #паспортизация щеше да изземе от всяко българско семейство най-малко по няколко стотин лв. без безусловно никаква изгода за жителите и бизнеса!

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР