Адска буря с градушка връхлетя Стралджа в късния следобед на

...
Адска буря с градушка връхлетя Стралджа в късния следобед на
Коментари Харесай

Силна буря с градушка връхлетя Стралджа

Адска стихия с градушка връхлетя Стралджа в късния следобяд на 17 май, заяви пресцентърът на общината.

Бурята е повалила десетки дървета и клони, счупени стълбове, скъсала е проводници и е унищожила посеви.

Общината е свикала спешен щаб за почистване на падналите дървета и предотвратяване на хората от скъсаните проводници.

Към момента обстановката е овладяна, оповестяват от общинското управление. Оттам разгласиха и дълъг лист с благодарности към всички, присъединили се в акцията, подписан от зам. кметът Гроздан Иванов:

„ Благодарности на сътрудника ми - зам.-кмета Иван Иванов, човек с опит и, чиято рутина беше доста значима. Благодаря на началника на РУ-Стралджа Йордан Йорданов за доста бързата и съответна реакция на него и на целия състав от районно управление (на МВР). Благодарности на Стоян Тенев - шефът на Пожарна сигурност - Стралджа и неговите момчета. Благодарности на шефа на Социалното дружество Наньо Вълков и неговия екип. На дежурния по гражданска отбрана Георги Койчев и Илия Куртев. На ръководителите на аграрни кооперации и техните чиновници. На общинските съветници Димчо Стойков и Георги Узунов за това, че се отзоваха и помагаха при почистването. На всички чиновници от общинската защита и общината. На всички жители, които се включиха в разчистването на града след тежката стихия. Тези хора демонстрираха, че към момента можем да сме единни. Да не се разделяме на бели и черни, демократи и социалисти, левскари и цесекари.

Благодарности на регионалния шеф Димитър Иванов, който пристигна и оказа помощ с директиви и препоръки. На екипите на EVN (Ер юг) за бързата реакция. Пораженията по инфраструктурата ще ги оправим. Но ми е тежко и мъчително да виждам съгражданите си, които се надяваха на реколтата от градината... Дано природата повече не ни подлага на този смут. Още един път благодаря на всички, които помогнаха в този тежък за града ни миг. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР