Адриен Фурмо и Грегоар Мюнстер ще се състезават за М-Спорт

...
Адриен Фурмо и Грегоар Мюнстер ще се състезават за М-Спорт
Коментари Харесай

М-Спорт връща Фурмо в WRC2

Адриен Фурмо и Грегоар Мюнстер ще се състезават за М-Спорт в категорията WRC2 през идващия сезон в Световния рали шампионат. Фурмо кара в WRC2 през 2020 година и за 2021 получи късмет да се състезава за М-Спорт с Фиеста WRC, която делеше с Теему Сунинен. Финландецът обаче си потегли от отбора предварително и Фурмо довърши сезона, като най-хубавото му класиране пристигна в Хърватия - 5-о място на финала.

За сезон 2022 Фурмо получи цялостен сезон с новия хибриден автомобил на М-Спорт Пума Rally1, само че направи тежка злополука още в първото съревнование за годината - “Монте Карло ”. Последваха произшествия в Хърватия и Сардиния, а случаят в Белгия лиши Фурмо от опцията да кара в Нова Зеландия, защото в отбора нямаха опция да оправят колата му в точния момент. Заради ограничавания в бюджета Фурмо пропусна и Япония и по този начин последното му рали за този сезон се оказа “Испания ” през октомври, където той финишира 8-и.

По-рано тази седмица стана ясно, че Фурмо ще започва в австрийското рали “Янер ” в първия уикенд на януари, като по традиция това съревнование е на асфалт и сняг и изискванията доста припомнят тези на рали “Монте Карло ”. Точно това укрепи слуховете, че Фурмо може да бъде върнат в WRC2 за следващата година.
 И Лубе с цялостна стратегия в WRC И Лубе с цялостна стратегия в WRC
И това се оказа истина - Фурмо ще води офанзивата на отбора в WRC2 през 2023, като сезонът в категорията се обрисува извънредно мощен, защото се събират доста бързи и забавни водачи.
 Рованпера: С Танак в М-Спорт ще е по-трудно Рованпера: С Танак в М-Спорт ще е по-трудно
№2 в М-Спорт в WRC2 ще е изгряващата звезда от Люксембург Грегоар Мюнстер, който от началото на 2021 година беше част от програмата за млади водачи на Хюндай. Мюнстер е измежду най-бързите на асфалт и в рали “Япония ” завоюва първата си победа в WRC2, като карането му на дъжда в последните прави беше впечатляващо.
 Оливър Солберг се връща в WRC2 Оливър Солберг се връща в WRC2
Пилотите на М-Спорт ще имат сериозна конкуренция в лицето на тримата доказани до момента водачи на ТОК Спорт - най-силният тим в WRC2 в последните сезони: новият първенец Емил Линдхолм, Оливър Солберг и Сами Паяри.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР