Адриан Андреев спечели своята втора титла в професионалния тенис след

...
Адриан Андреев спечели своята втора титла в професионалния тенис след
Коментари Харесай

Адриан Андреев спечели втора титла в професионалния тенис

Адриан Андреев завоюва своята втора купа в професионалния тенис откакто победи на шампионата на ITF в Анталия, оповестява TennisKafe.com. Българинът още веднъж не загуби сет и победи 558-мия в света Александър Шевченко на финала на конкуренцията, продължавайки доста мощното си показване от началото на сезона.

Успехът ще донесе на Андреев 10 точки за международната класация, като след тяхното добавяне към актива му 19-годишният софиянец ще бъде доста покрай Топ 400 на света.

И двата аса в мача бяха на сметката на Андреев, като българинът не позволи нито една двойна неточност. Неговото преимущество бе най-сериозно във връзка с осъществените на втори сервис точки. По този индикатор той записва 80% успеваемост против много по-скромните 44% за Шевченко.

Андреев доминираше изрично в първия сет като играеше превъзходен тенис и не даваше никакви шансове на съперника си. Българинът поведе безапелационно с 5-0, като в никой от тези геймове не даде повече от две точки на своя конкурент. Андреев си разреши леко разпределяне и Шевченко понижи резултата след гейм на нула, само че незабавно по-късно Адриан още веднъж подвигна темпото и завоюва безпроблемно първия сет с 6-1 след единствено 28 минути игра.

Напълно обратно на развиването на откриващия сет Шевченко осъществя ранен пробив при започване на втората част и поведе с 2-0. Това обаче не повлия душевен на Адриан, който бързо върна пробива и изравни резултата.

Руснакът още веднъж поведе като завоюва подаването си в петия гейм, само че незабавно по-късно Андреев още веднъж си върна самодейността. Българинът сподели отличната игра от първия сет и завоюва идващите три гейма, обръщайки резултата до 5-3 в своя изгода.

Шевченко обаче заигра доста мощно и в идващите два гейма даде единствено три точки на 19-годишния софиянец, изравнявайки за 5-5. Единадесетият гейм бе най-оспорваният в мача. Андреев изравни от 0-30, след което избави два геймпойнта на съперника си и стигна до точка за пробив. За страдание българинът не съумя да се възползва от чудесната опция и неговият Шевченко осъществя три безответни точки, като по този метод още веднъж излезе напред в резултата при 6-5.

Въпреки разочароващата развръзка Андреев още веднъж откри правилния темп и изигра доста мощен дванадесети гейм, довеждайки сета до тайбрек. В него българинът бе цялостен стопанин на корта като победи със 7-1 и по този метод оформи крайното 6-1, 7-6(1), което му донесе купата в шампионата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР