Адриан Андреев отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис на

...
Адриан Андреев отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис на
Коментари Харесай

Адриан Андреев отпадна на 1/-финалите на Чалънджър-а в Испания

Адриан Андреев отпадна на четвъртфиналите на шампионата по тенис на клей от сериите „ Чалънджър “ във Валенсия (Испания) с награден фонд 67960 евро.

Андреев загуби от сърбина Никола Милойевич с 6:0, 4:6, 4:6 след 2:23 часа игра.

21-годишният софиянец стартира чудесно и за по-малко от половин час завоюва изрично първия сет. Във втората част той навакса ранен брейк пасив, само че след 4:4 разреши на противника да направи серия от четири следващи гейма, с която 27-годишният Милойевич, който през февруари доближи до 125-ото място в международната класация, изравни резултата и поведе с 2:0 в решаващия трети сет.

Андреев избави два мачбола при 3:5 и личен сервис, а в идващия гейм той стигна до опция да върне пробива, само че сърбинът взе три разигравания подред и с това си обезпечи успеха.

 Българинът въпреки всичко проработи 1850 евро и 18 точки за международната класация, в която от понеделник заема рекордната в кариерата си 207-а позиция. Така той си подсигурява и първо влизане в топ 200, като с 282 точки сега e с еднакъв актив с втората ракета на България Димитър Кузманов, който през тази седмица е 195-и в света. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР