Адресна регистрация в чужбина е причината Асен Василев да не

...
Адресна регистрация в чужбина е причината Асен Василев да не
Коментари Харесай

Адресна регистрация в чужбина спряла вота на Асен Василев

Адресна регистрация в чужбина е повода Асен Василев да не бъде позволен да гласоподава в Хасково. Василев е изваден от изборния лист и е попаднал в така наречен забранителен лист, в който влизат гласоподаватели, нямащи право да дадат вота си.

" За да упражни правото си на избор в нашата секция, би трябвало да ни показа уверение по член 40 от Изборния кодекс, издадено от общината, и да попълни декларация, че няма да гласоподава на друго място. Това му беше обяснено. Той се съгласи, и в случай че се върне с тези документи, ще му дадем правото да гласоподава, като ще го впишем под чертата в изборния лист ", съобщи председателката на секционната изборна комисия в Хасково Петя Шопова.

Според член 40 от Изборния кодекс гласоподавател, който в изборния ден откри, че е вписан в листата на заличените лица, има право да гласоподава, в случай че показа уверение, че е отпаднало основанието или не е налице съображение за вписването му в листата. Удостоверението се издава от кмета на общината, след осъществяване на инспекция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР