Адолфо Масиас Виламар, по-известен като Фито“, е смятан за най-опасния

...
Адолфо Масиас Виламар, по-известен като Фито“, е смятан за най-опасния
Коментари Харесай

Кой е Фито: Зловещият гангстер, предизвикал невижданите размирици в Еквадор

Адолфо Масиас Виламар, по-известен като „ Фито “, е считан за най-опасния и авторитетен незаконен водач освен в Еквадор, само че името му се прочува и из цяла Латинска Америка . Той е главатар на мощната незаконна организация " Лос Чонерос ", за която се счита, че стои зад някои от смъртоносните протести в пандизите през последните години.
 
 Еквадор БГНЕС



Фито, за който се твърди, че поддържа тесни връзки с колумбийските и мексиканските картели , е считан и за гарант на убийството предишното лято на  кандидат-президента Фернандо Вилависенсио - някогашен публицист, влезнал в политиката. Вилависенсио неведнъж предупреждаваше, че е получава закани от Фито . Убийството стана по време на акцията за президентските избори.

Дълго време Еквадор беше спокойно леговище сред най-големите експортьори на кокаин Колумбия и Перу, само че през последните години насилието се разраства, защото противников банди, свързани с мексикански и колумбийски картели, се борят за надзор.

Войните на бандите се разиграват най-вече в пандизите на страната , където незаконни водачи като Фито имат голям надзор.
 
Кой е той?

Адолфо Масиас Виламар прекара по-голямата част от последните 12 години зад решетките. Той е държан в крилото с оптималната сигурност на пандиза в Гуаякил.  " Лос Чонерос " управляват огромна част от комплекса в пандиза La Regional, където е държан Фито. La Regional се намира в голям затворнически комплекс, в който се обитават общо пет пандиза , в който има над 12 000 пандизчии.
 
 Еквадор БГНЕС

През август, след убийството на кандидат-президента Вилависенсио, Фито беше изместен за малко в La Roca, по-малък затвор в същия комплекс, който се счита за по-безопасен заради по-малкия брой пандизчии. Тогава за безвредния му трансфер бяха нужни хиляди бойци .

Полицията заяви, че е забелязала неналичието на рисковия пандизчия рано в неделя сутринта и не може да го открие на никое място в крилото на пандиза. Президентът разгласи неотложно изключително състояние в Еквадор, последвано от ескалация на насилието, експлоадиране на коли бомби, а въоръжени мъже нахлува в телевизионно студио по време на ефир и взеха за заложници публицистите. Много непознати посолства стопираха работа , а управляващите оповестиха, че в страната се разиграва " вътрешен въоръжен спор ".
 
 Еквадор БГНЕС


Фито постоянно се опълчва на управляващите, като последно пусна " Narcocorrido ", остроумен музикален видеоклип, прославящ незаконните му подвизи, който е отчасти записан в пандиза. Видеото демонстрира по какъв начин дуото Мариачи Браво пее дружно с дъщерята на Фито, известна в страната като " кралица Мишел " , и възхвалява „ индивида на достойнството “, който съгласно тях е нарушителят.



„ Шапка ти смъквам, Фито, татко ми “ , пее щерка му и твърди, че „ през неговите вени тече добра кръв “. На видеото се вижда по какъв начин Фито гали бойно петле и свободно си бъбри със съкилийниците си. Фактът, че видеото може да бъде записано зад решетките, допуска, че възбраната за електронни устройства в пандиза всеобщо е нарушавана.

Срещу Адолфо Масиас Виламар има повече от 10 каузи за закононарушения, в това число убийства, грабежи, проведена престъпност и владеене на оръжия.

Фито сега излежава присъда от 34 години .
 
 Еквадор Българска телеграфна агенция
 
 Все още не е ясно дали той е съумял да напусне комплекса на пандиза в пристанищния град или може да се крие някъде вътре в него. Полицейски шеф сподели, че " нито може да удостовери, нито да отхвърли " бягство, нито може да каже от какъв брой време наказаният е в неопределеност.

Стотици чиновници не престават да претърсват пандиза . Това не е първото бягство на незаконния необут от зандана - преди време Фито съумява да избяга дружно с 19 други пандизчии. Той бе на независимост близо година, преди да го върнат назад в същия затвор с оптималната сигурност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР