Адолф Луетгер (Adolph Luetgert) пристига в САЩ от Германия през

...
Адолф Луетгер (Adolph Luetgert) пристига в САЩ от Германия през
Коментари Харесай

Странната история на Адолф Луетгер – кралят на колбасите в Чикаго

Адолф Луетгер (Adolph Luetgert) идва в Съединени американски щати от Германия през 1870 година и се открива в Чикаго. Той незабавно почнал да основава собствен бизнес за салами. Те били доста известни измежду локалните поданици.Първата брачна половинка на Адолф умира през 1877 година, оставяйки му четири деца. След няколко месеца той се дами за германка, на име Луиза Бикнес (Louisa Bicknese).Търсенето на вкусните салами повишено. Печалбата на Луетгер се нараснала и през 1894 година, той решил да построи огромна фабрика за салами. До 1897 година, той към този момент е считан за “кралят на саламите ” в Чикаго. Компанията му носила солидното име A.L. Luetgert Sausage & Packing Company (HiddenTruth.site).

 u1 - Странната история на Адолф Луетгер - кралят на саламите в Чикаго
В непосредствена непосредственост до четириетажната фабрика за салами, Луетгер построил огромна триетажна къща за себе си, жена си и децата си. Всичко се развивало добре в бизнеса и в фамилния му живот.Луиза Бикнес била доста привлекателна жена, с 10 години по-млада от брачна половинка си. Имала доста елегантна физика, заради което, до Адолф тя приличала повече на негова щерка.На сватбата, Адолф й поставил тежък златен пръстен, основан особено за Луиза. Във вътрешността на пръстена имало надпис “LL ”. Тогава Луетгер към момента не знаел, че точно този пръстен ще унищожи работата и живота му.
Въпреки това, щастливият живот на съпрузите скоро почнал да се трансформира. Те постоянно почнали да спорят за всеки подробност. Всички съседи, даже фабрични служащи, чували тези разногласия. Накрая, Луетгер станал толкоз изтощен от това, че се преместил да живее в офиса си във фабриката.А на 1 май 1897 година, Луиза ненадейно изчезнала без диря. По-големите синове почнали да търсят майка си. Отишли до фабриката при татко си, само че Адолф им споделил, че брачната половинка му е отишла да посети сестра си предния ден.Минали няколко дни, а Луиза не се появавала и на никое място не можела да бъде открита. Първият, който изчерпал търпението си, бил Дитрих Бикнес, брат на Луиза, който подал полицейска тъжба за изгубването на сестра му. Разследването на случая е осъществено от капитан Херман Шутър, който бил описван като нечовечен, само че почтен детектив.Шутър и неговите асистенти почнали да търсят Луиза, като проучвали съседи и родственици. Бързо станало ясно, че тя не е отишла да види сестра си и никой от роднините й не я е виждал през последните дни. А от съседите, капитанът схванал за честите кавги сред Луиза и нейния брачен партньор.Тогава, капитанът изискал да разпита един от чиновниците във фабриката за салами, на име Вилхелм Фулпек. Той съобщил, че в навечерието на изгубването на Луиза,я е видял да влиза във фабриката. Нощният надзирател удостоверил, че е видял Луиза, която е била със брачна половинка си Адолф, в завода късно вечерта.

 22 2 - Странната история на Адолф Луетгер - кралят на саламите в Чикаго
Когато същият охранител декларирал, че Луетгер му дал заповед да напусне фабриката за цялата нощ, се почвили първите съмнения. Те били подсилени, когато капитанът научил, че преди Луиза да изчезне, заводът е бил затворен за 10 седмици за метаморфоза. А в деня преди изгубването й, Луетгер поръчал 378 кг недопечен калий (калиев карбонат) и 50 кг арсен.Четете още: Неразкритият случай на разпънатия на кръст и погубен мъж в Австралия След това, в главата на Шутър ясно се обрисувала картината – Луетгер убива жена си, залива я с киселина, след което изгаря останките й в пещ. Като имали поради тази доктрина, хората на Шутър почнали да търсят в мазето на завода, където в непосредствена непосредственост до печките се намирала голяма вана с нарязано пилешко месо.Извадили месото от ваната и почнали деликатно да ревизират за съществуването на човешки кости и остатъци, или части плат от облеклата на Луиза. Скоро, служител на реда Уолтър Дийн разкрил парче от човешки череп и част от златен пръстен, гравиран с LL – пръстена на Луиза.На 7 май 1897 година, Адолф Луетгер бил публично упрекнат в убийството на брачната половинка си и бил задържан, макар че крещял за своята непорочност. Търсенето на останките на Луиза траяло, само че нищо повече не било открито. Въпреки това, това парче от пръстена било задоволително за обвиняването.Когато в пресата се появили детайлности за закононарушението, измежду локалните поданици бързо почнала да се популяризира напълно друга версия – тялото на Луиза не е разложено в киселина и изгорено в пещите, а е употребявано за пълнене на салами.И защото сред убийството й и ареста на брачна половинка й минали няколко дни, евентуално към този момент са яли наденици пълнени с плътта й. Хората били ужасени от такива мисли.Излишно е да се споделя, че след случилото се продуктите на Луетгер към този момент не се купували.На 21 октомври 1897 година, се провел процесът против Луетгер, който твърдял, че е почтен. Някои желали за него смъртно наказване, до момента в който други желали да му дадат доживотна присъда. Адвокатът му – Лорънс Хърман, го намирал за почтен и същински вярвал в него.

 u3 - Странната история на Адолф Луетгер - кралят на саламите в Чикаго
След второто съвещание на съда, на 9 февруари 1898 година, Адолф Луетгер е наказан с доживотна присъда, която е изпълнена в затвор покрай Чикаго. В пандиза Адолф бързо измършавял, станал доста разтревожен и най-после изповядал на пазачите, че призракът на убитата му брачна половинка Луиза идва при него. Според него, тя желала да му отмъсти, макар, че не я е умъртвил. Две години по-късно, Адолф умира от нервно и физическо безсилие.Неговият юрист, Лорънс Хърман, бил уверен, че неговият клиент е почтен. Дори похарчил 2000 $ от парите си, с цел да се опита да откри Луиза. Но, той в никакъв случай не я е намерил. Завършил дните си в психиатрична болница.Малко откакто Адолф Луетгер умрял в пандиза, призракът на убитата Луиза почнал да се появява до триетажна къща. Понякога се вижда полупрозрачна жена в остаряла рокля. Оттогава хората приказват, че шансът да се види на 1 май е изключително висок, в деня, в който е била убита.Дали Луиза е станала жертва на мъжа си? Станала ли е съставна част на саламите? Невинен ли е бил Адолф Луетгер? Вероятно в никакъв случай няма да разберем …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР