Адмирал Сергей Авакянц е подал оставка като командир на Тихоокеанския

...
Адмирал Сергей Авакянц е подал оставка като командир на Тихоокеанския
Коментари Харесай

Командващият руския Тихоокеански флот изненадващо подаде оставка

Адмирал Сергей Авакянц е подал оставка като пълководец на Тихоокеанския флот. Това заяви " Комерсант ", базирайки се на представителя на президента в Далекоизточния федерален окръг Юрий Трутнев, написа.Сергей Авакянц е на 65 години. От 2012 година е пълководец на Тихоокеанския флот.

Според Трутнев, откакто напусне поста си, Авакянц ще бъде назначен за шеф на щаба, отговарящ за центровете за военно-спортна подготовка и патриотично образование.

На 14 април министърът на защитата Сергей Шойгу разгласи, че Тихоокеанският флот е наведен в цялостна бойна подготвеност като част от " неочаквана инспекция ". След нея Министерство на защитата се скъса да се хвали, в това число и с публикуването на няколко видеа, на които се виждаха нуклеарни подводници и полети на нуклеарни бомбардировачи.

Каква е повода или мотивът за оставката на адмирала - не се разяснява. Но още през февруари 2023 година Politico, базирайки се на представител на Силите за защита на Таврическото направление на Въоръжените сили на Украйна, заяви, че по време на щурма на Въгледар съветската войска може да загуби целия състав на елитната 155-а морска бригада, която принадлежи на Тихоокеанския флот. По-рано, през ноември 2022 година, морски пехотинец от тази бригада също се оплака от огромни загуби в боевете за Павловка, Донецка област.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР