Администрацията по храните и лекарствата разреши първото медицинско устройство, захранвано

...
Администрацията по храните и лекарствата разреши първото медицинско устройство, захранвано
Коментари Харесай

Може ли AI да открие рак на кожата? FDA разрешава използването на устройство, за да помогне на лекарите да идентифицират подозрителни бенки.

Администрацията по храните и медикаментите позволи първото здравно устройство, захранвано с изкуствен интелект, което да помогне на лекарите да открият най-честите форми на рак на кожата при пациенти.

Технологията от основания в Маями производител на медицински произведения DermaSensor се употребява за спомагателна оценка на лезии, които лекарите към този момент са маркирали като подозрителни, и не е предопределена да се употребява като инструмент за скрининг, според FDA.

По-конкретно, неинвазивното ръчно устройство употребява спектроскопска технология, задвижвана от изкуствен интелект, с цел да оцени клетъчните и подкожните повърхностни характерности на лезиите по кожата на пациента. Устройството, наричано още DermaSensor, дава резултати в действително време въз основа на AI логаритъм, който се образова на данни, свързани с повече от 4000 злокачествени и доброкачествени лезии, съгласно компанията. След това дава " резултат за спектрално подобие " на известни случаи, с цел да добави лична...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР