Администрацията на социалната мрежа Facebook забрани на руските държавни медии

...
Администрацията на социалната мрежа Facebook забрани на руските държавни медии
Коментари Харесай

Facebook забрани рекламите на руски държавни медии заради мръсна пропаганда

Администрацията на обществената мрежа Фейсбук забрани на съветските държавни медии да демонстрират реклами, или да употребяват други способи за обезпечаване на доходи, написа " Ехото на Москва ". Освен това от службата за сигурност на корпорацията „ Мета “, която е притежател на обществената мрежа, подчертаха, че ще продължат да наблюдават и отстраняват материали, оповестени от съветски държавни издания, проводници на кремълска агитация. Според шефа на сигурността на „ Meta “ Натаниел Глетчър измененията към този момент са почнали и ще продължат и през днешния ден.

Тази нова политика на корпорация „ Мета “ идва вследствие на решението на съветския медиен регулатор (Роскомнадзор) да бъде стеснен отчасти достъпа до Фейсбук, откакто мрежата наложи рестрикции на страницата на телевизионния канал " Звезда " и осведомителната организация РИА Новости, които бяха посочени като източници на операции и агитация. Освен това сметките на Lenta.ru и Gazeta.Ru започнаха да получават всеобщи вести за инспекция на материали, за които ги предизвестяват, че не е изключено да популяризират погрешна информация.  

Ограниченията, наложени на Фейсбук в Русия, съгласно специалисти могат да обиден и обществените мрежи Instagram и WhatsApp. От друга страна съветската Главна прокуратура упрекна обществената мрежа Фейсбук, че е забъркана в нарушение на главните човешки права и свободи, които подсигуряват, наред с другото, свободата на медиите.

След експлоадирането на военни дейности в Украйна шефовете на Фейсбук оповестиха публично, че основават специфичен център, който да реагира на дезинформация допустимо най-бързо. Материали, които съгласно компанията не дават отговор на действителността, ще бъдат сваляни, а медиите – глобени.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР