Администрацията на САЩ възнамерява да се откаже от скъпата нова

...
Администрацията на САЩ възнамерява да се откаже от скъпата нова
Коментари Харесай

САЩ се отказват от програма за крилати ракети, разполагат балистични на подводници

Администрацията на Съединени американски щати има намерение да се откаже от скъпата нова стратегия за крилати ракети и вместо нея да се концентрира върху по-нататъшното разполагане на балистични ракети с дребни нуклеарни бойни глави на подводници. Това заяви в понеделник водещият японски бизнес вестник Nikkei, базирайки се на източници в Пентагона.

„ Съединените щати към този момент разполагат с разнообразни нуклеарни оръжия, с цел да възпират евентуален съперник от лимитираната приложимост на нуклеарни оръжия “, сподели един източник. Той уточни високата цена на създаването на нови видове крилати ракети, които съгласно него към този момент са изгубили своята новост.

Според различен източник на Nikkei в Пентагона, Съединени американски щати имат намерение да продължат да разпростират балистични ракети с така наречен дребни нуклеарни оръжия за въздържане на Русия и Китай. Те са на въоръжение с атакуващи подводници на Военноморски сили на Съединени американски щати, което дава опция да се откаже от създаването на нови крилати ракети с нуклеарни бойни глави. Програмата за тяхното основаване е утвърдена при администрацията на някогашния президент Доналд Тръмп през 2018 година Бойното разполагане на нуклеарни крилати ракети от нов вид е трябвало да бъде осъществено до 2030 година, прецизира вестникът. Отказът от тази стратегия, съгласно източниците на изданието, дава отговор и на настроенията на лявото крило на ръководещата Демократическа партия на Съединени американски щати, чиито представители упорстват за по-радикално понижаване на разноските за нуклеарни оръжия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР