Администрацията на САЩ е решена да поддържа контакти с Русия

...
Администрацията на САЩ е решена да поддържа контакти с Русия
Коментари Харесай

Вашингтон ограничава до минимум контактите си с Русия

Администрацията на Съединени американски щати е решена да поддържа контакти с Русия в тези области, където има опция за прогрес и в случай че американската страна е заинтригувана. Това съобщи в четвъртък държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън в изявление за публицисти от телевизия CBS, публикувано от Държавния департамент.

Ръководителят на американската дипломация беше запитан дали сделките сред Москва и Вашингтон за размяната на руснака Виктор Бут за американката Бритни Грайнър демонстрират, че има капацитет за промени в двустранните връзки. „ Постоянно демонстрирахме, че макар съществуването, меко казано, на проблеми в нашите по-широки връзки, макар военната експанзия на Русия против Украйна, можем да работим по съответни въпроси, по избрани ползи, с цел да забележим дали можем да реализираме прогрес. Ние си сътрудничихме през цялото време, с цел да се опитаме да върнем американците, които бяха незаслужено арестувани. И има области от нашите връзки, в които продължаваме да поддържаме избрани контакти, да вземем за пример по отношение на контрола на оръжията. И ще продължим да направете това, в случай че е належащо, с цел да отбраните американските национални ползи ", означи Блинкен, представен от медиите.

Държавният секретар на Съединени американски щати означи, че размяната на Бут с Грайнер не допуска никакви спомагателни двустранни съглашения. Според него „ задачата тук е да върнем Бритни вкъщи “. „ Целта беше тази, нито повече, нито по-малко “, акцентира Блинкен. Говорейки за освобождението на руснака, държавният секретар на Съединени американски щати съобщи, че са взети " сложни решения " от американска страна. Блинкен увери, че Вашингтон ще постави спомагателни старания за освобождението на Пол Уилън, американец, наказан в Руся за шпионаж. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР