Администрацията на САЩ е подготвила план за разпределение на сред

...
Администрацията на САЩ е подготвила план за разпределение на сред
Коментари Харесай

Администрацията на САЩ планира пускане анти-COVID ваксина в средата на октомври

Администрацията на Съединени американски щати е подготвила проект за систематизиране на измежду популацията и възнамерява да стартира процеса в средата на октомври или малко по-късно. Това бе оповестено в сряда на конференция в Белия дом от американския президент, заяви ТАСС.
" Днес моята администрация пусна обстоен проект за систематизиране на имунизацията в страната, " сподели той. " Всичко е готово, армията ни към този момент е проведена, всичко е проведено и мислим, че всичко ще върви доста добре ", сподели президентът. " Смятаме, че можем да стартираме през октомври. Това ще бъде от средата на октомври, може би малко по-късно ", добави американският водач. 
Ваксината COVID-19 в Съединени американски щати ще бъде съвсем безвъзмездна, дистрибуцията й ще стартира 24 часа след утвърждението на регулатора, сподели Скот Атлас, нов консултант на американския президент, който е член на работната група на Белия дом за битка с ковид. 
" През първите 24 часа след утвърждението от Агенцията по храните и медикаментите, в незабавен порядък ще бъдат доставени имунизациите. " Това ще е на практика гратис за американците ", сподели той.
" Очаква се това да се случи не по-късно от януари 2021 година, това е наш главен приоритет ", сподели съветникът. Ваксината ще бъде публикувана измежду хората в риск, възрастните хора, работещите в региона на незабавната помощ, работещите на първа линия в здравния бранш. Това ще бъде направено допустимо най-бързо ", увери той. 
Ваксината ще бъде налична преди лятото на 2021 година
Доналд Тръмп дефинира като погрешно мнението на Робърт Редфийлд, шеф на американските центрове за надзор на заболяванията и предварителната защита, че имунизацията срещу ковид ще бъде общодостъпна в страната през втората половина на 2021. 
" Мисля, че той направи неточност, когато сподели това. Това е просто погрешна информация ", съобщи американският водач, помолен да разяснява думите на Редфийлд. 
" Аз му се обадих, а той не ми сподели такова нещо. Готови сме да действаме неотложно, щом бъде оповестено, че имунизацията е подготвена ", продължи Тръмп. Той добави, че, в частност, Пфайзер се чака да разгласи " задоволително скоро " резултатите от тестванията на своя препарат. 
" Готови сме за разпределението доста бързо. Може да се случи в някакъв миг през октомври. Или през ноември. Не мисля, че ще стане доста по-късно ", сподели Тръмп. По думите му, всеобщото разпространяване на медикамента в Съединени американски щати ще стартира " най-късно- през ноември-декември. "
" При никакви условия няма да е толкоз късно, както сподели доктор Редфийлд ", даде обещание президентът. В същото време, президентът отговори утвърдително, запитан дали резервира доверието си към Редфийлд, който съгласно Тръмп направил забележителна неточност. 
По-рано, Робърт Редфийлд, шеф на Федералните центрове за надзор и профилактика на болесттите към здравното министерство на Съединени американски щати, сподели, че американската ваксина COVID-19 ще бъде разполагаем в страната, най-вероятно едвам през втората половина на 2021 година, посочи ТАСС. 
По този мотив прес-секретарят на Белия дом Кейли Макинени акцентира, че самият Тръмп има вяра, че имунизацията ще бъде необятно налична за американските жители към края на тази година. Освен това, тя  отхвърли догатките, че американското държавно управление е прекратило опитите си да се бори с разпространяването на COVID-19 в Съединени американски щати, оповавайки се на изработването на " групов имунитет " у главната част от популацията на страната.
" Колективният имунитет в никакъв случай не е бил тактика тук в Белия дом. Страната, обществото може да развие групов имунитет, това е реалност. " Това, обаче в никакъв случай не е било показано като тактика тук, в Белия дом ", съобщи Макинени. 
За поддръжката към други страни
Тръмп изрази и вяра, че с коронавирусната ваксина Съединени американски щати ще оказват помощ на други страни  по света. " В последна сметка, надяваме се, ние ще помогнем на света с имунизацията ", сподели американският водач.
Американските управляващи са дали 1.2 милиарда $ на британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca, която създава имунизацията в съдействие с учени от Университета в Оксфорд, Англия. Освен това, администрацията на Вашингтон е насочила с такава цел 486 милиона $ за американската биотехнологична компания Moderna и 456 милионадолара за фармацевтичната компания Johnson и Johnson. Също с създаване на ваксина против ковид в Съединени американски щати се занимава компанията Merck и Pfizer. По данни на Белия дом, администрацията на Съединени американски щати е вложила 12 милиарда $ в тези планове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР