Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп ще предостави на

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп ще предостави на
Коментари Харесай

САЩ предлагат подновяване на търговските разговори с Китай за избягване на по-нататъшни мита



Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще даде на Пекин още един късмет да се опита да бъдат избегнати нови високи цени върху вноса на китайски артикули за 200 милиарда $, откакто висши американски представители са предложили на сътрудниците си от Китай да бъде извършен нов кръг от търговски договаряния по-късно този месец, оповестява " Уолстрийт джърнъл ", цитирайки неназовани източници, осведомени с въпроса.

Висши представителите на Съединени американски щати, водени от финансовия министър Стивън Мнучин, са изпратили наскоро покана на техните китайски сътрудници, в това число на вицепремиера Лю Хъ, за провеждането на още една двустранна комерсиална среща.

Според " Уолстрийт джърнъл " поканата от министъра на финансите Мнучин е реалност, защото някои чиновници от администрация на Тръмп са показали, че усещат нова накърнимост и евентуално податливост за по-голяма еластичност измежду китайските представители, които са сложени по напън от високите мита. наложени от Съединени американски щати по-рано тази година и от заканите за налагането на още повече цени върху вноса на китайски артикули.

В същото време повече от 85 американски индустриални организации стартираха в сряда обединяване, целящо да оповести обществено, че стартира битка против комерсиалните цени на президента Доналд Тръмп. Трябва да се има поради, че митническата война на Тръмп заплашва да ескалира надалеч оттатък това, което бизнес лобитата в миналото са си представяли, защото администрацията на Белия дом се приготвя да задейства въвеждането на високи мита върху вноса на китайски артикули на стойност 200 милиарда щатски $, засягайки необятна гама от артикули за интернет технологии и потребителски артикули до чанти, колела и мебели.

Това води до непрекъснато повишаване на политическия напън върху президента Доналд Тръмп за облекчение на комерсиалната война, която към този момент стартира да притиска американските консуматори и провокира мъчителни ответни ограничения във връзка с износа на Съединени американски щати - освен това тъкмо преди междинните избори през ноември, на които неговата Републиканска партия рискува да загуби контрола над Конгреса.

Предвид сложния темперамент на комерсиалните договаряния сред двете страни през миналата година, няма гаранция, че отправената поканата ще докара до провеждането на действителна среща, отбелязва " Уолстрийт джърнъл ". Китайски представители обявиха, че са мощно разтревожени от непредсказуемия развой на взимане на решение от администрацията на Тръмп и може би се двоумят да одобряват поканата без да има явен знак, че договарящите от страна на Съединени американски щати са оторизираните да приказват от името на президента, добавя финансовото издание.

Междувременно от китайското външно министерство обявиха, че са получили поканата за нови комерсиално диалози със Съединени американски щати и приветства провеждането на такива договаряния.
По-рано в сряда беше оповестено и ново изследване измежду американските компании, имащи бизнес в Китай, съгласно което 31,1% от тях обмислят отсрочване или анулация на капиталови планове предвид на несигурността, дължаща се на митата и комерсиалните търкания сред Съединени американски щати и Китай.
В същото време 50,8% от фирмите показват, че те предчувстват загуба на част от облагата предвид на високите мита, до момента в който 47,1% означават, че се ориентират към по-високи индустриални разноски.

" Американските компании страдат както от китайските ответни цени върху американски артикули, по този начин и от цените, предопределени да навредят на китайската стопанска система ", показаха в взаимно изказване Американската комерсиална камара в Китай и ръководителят на Shanghai Chapter.

Проучването се основава на отговорите на 432 от фирмите, членуващи в двете търговски камари и се организира сред 29-и август и 5-и септември. Търговските камари не оповестяват имената на респондентите, само че съгласно техни членове, те включват и основаните в Китай интервенции на американски колоси като Apple Inc., Boeing Co. и General Motors Co.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР