Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън подкрепи нови антируски

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън подкрепи нови антируски
Коментари Харесай

Белият дом подкрепи нови санкции срещу Русия и лично срещу Путин

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън поддържа нови антируски наказания, в това число ограничения против персонално Владимир Путин, написа Washington Post, базирайки се на представител на Съвета за национална сигурност и документи, които попаднаха в него, оповестява.

„ Сенаторите-демократи в сряда ще разкрият нов пакет от наказания, в случай че съветският президент Путин нахлуе в Украйна “, написа вестникът.

Освен съветския водач, новите ограничавания могат да обиден и други високопоставени чиновници и военни, както и банките и междубанковата система за разплащане SWIFT.

Вашингтон неведнъж обявяваше подготовката на някои „ невиждани “ наказания против Русия при положение на вероятен боен спор сред Москва и Киев. За това приказваха вицепрезидентът Камала Харис, държавният секретар Антъни Блинкен и неговият заместител Виктория Нуланд.

Западните медии и политици през последните месеци настояват, че Москва е съсредоточила войски на границата с Украйна. Както уточни представителят на Кремъл Дмитрий Песков, Русия придвижва въоръжени сили в границите на своята територия – това не заплашва никого и не би трябвало да тревожи никого. Москва акцентира, че изказванията за " съветска експанзия " се употребяват като предлог за създаване на контингент на НАТО в пограничните региони.

На собствен ред външният министър Сергей Лавров означи, че броят на западните инструктори в Донбас се е нараснал. Според него сходни дейности могат да предизвикат украинските управляващи „ към военни случки “, което основава директна опасност за сигурността на Русия.

Според формалния представител на Министерството на външните работи Мария Захарова, Киев е изпратил 125 хиляди бойци и офицери в Донбас, т.е. половината от целия персонален състав на въоръжените сили на Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР