Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън финализира набор от

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън финализира набор от
Коментари Харесай

Джо Байдън въведе законови промени, касаещи непроследимите оръжия

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън завърши набор от нови разпореждания, ориентирани към непроследими " оръжия-призраци ", оповестява Би Би Си.

Новите правила идват, когато Байдън бе изправен пред възходящ политически напън да работи против повишаването на насилието с оръжие.

Правилото не разрешава на компаниите да продават комплекти, които могат да се употребяват за основаване на револвер вкъщи без серийни номера.

В изявление в Белия дом в понеделник Байдън номинира и нов шеф на Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви (ATF).

Очаква се новите разпореждания, които се създават близо година, да се сблъскат с твърда правна опозиция от лобистки групи, които се опълчват на новите разпореждания за надзор на оръжията.

В Белия дом господин Байдън сподели съставените елементи на 9-милиметров полуавтоматичен револвер, който съгласно него е изработен благодарение на елементарен комплект, закупен онлайн.

Оръжията " призраци " могат да бъдат независимо съединени и от време на време 3D отпечатани, което значи, че не съдържат сериен номер и не могат да бъдат проследени. Преди това не са били нужни инспекции за закупуване на комплектите за сглобяване.

Новите правила изискват независимо съединените комплекти за " пазаруване на пукотевица " да имат сериен номер - законно ги прави огнестрелно оръжие.

" Купувате диван, който би трябвало да сглобите, той въпреки всичко е диван ", съобщи Байдън на конференцията си.

" Купувате частите, от които се нуждаете, с цел да създадете работещо огнестрелно оръжие, то към момента е оръжие.

Експертите споделят, че част от насилствените закононарушения се правят с призрачни оръжия, само че правоприлагащите органи настояват, че те се откриват по-често на местопрестъпленията.

През 2021 година имаше към 20 000 обвинени пистолети-призраци, открити от полицията и докладвани на ATF - десетократно нарастване по отношение на 2016 година, съгласно Белия дом.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР