Администрацията на президента Джо Байдън ще продължи да строи стената

...
Администрацията на президента Джо Байдън ще продължи да строи стената
Коментари Харесай

Не мога да спра това: Байдън ще дострои стената на Тръмп

Администрацията на президента Джо Байдън ще продължи да строи стената по границата с Мексико. Целта е да се предотврати противозаконното влизане в страната на стотици мигранти. Байдън изясни, че средствата за защитните уреди не могат да бъдат употребявани по други посоки.
Строителните работи ще включват както физически бариери, по този начин и подходи за попречване на незаконното влизане на мигранти на територията на страната.

Вашингтон твърди, че това е погрешен отговор на казуса с миграцията, само че, че държавното управление е насила да продължи плана, защото той е утвърден от администрацията на Доналд Тръмп през 2019 година и тези средства не могат да бъдат пренасочени.
Опитах се да върна тези пари, да ги пренасоча. Те водачите в Конгреса не го направиха. И няма да го създадат. Междувременно законът не планува нищо повече от потреблението на пари за план, което към този момент е бил признат. Не мога да спра това.
Джо Байдън

Байдън приказва ден, откакто администрацията му разпореди стената да бъде укрепена в един от регионите, където са регистрирани най-вече противозаконни прекосявания на границата.

Мексико осъди решението по време на двустранна среща със Съединени американски щати за сигурност и миграцията. Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор назова обстановката „ съществено оттегляне “.

Въпреки това мексиканският водач съобщи на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, че отдава огромно значение на " другарството " сред двете страни и изрази убеденост, че те ще могат да " се оправят с проблемите ". 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР