Администрацията на президента Байдън неофициално насърчава украинските лидери да дадат

...
Администрацията на президента Байдън неофициално насърчава украинските лидери да дадат
Коментари Харесай

“The Washington Post”: САЩ иска от Украйна да покаже, че е отворена за преговори с Русия

Администрацията на президента Байдън импровизирано предизвиква украинските водачи да дадат знак, че са отворени за договаряния с Русия и да се откажат от обществения си отвод да се ангажират в мирни договаряния до момента в който президентът Владимир Путин не бъде отхвърлен от власт, заяви през вчерашния ден в. „ Вашингтон пост “.

Изданието цитира неназовани източници, осведомени с разискванията, че настояването на американски длъжностни лица не цели подтикване на Украйна към масата за договаряния, а е пресметнато изпитание да се подсигурява, че Киев ще резервира поддръжката на други страни, чиито електорати се тормозят, че войната ще се разпалва още дълги години.

Публикацията акцентира, че разискванията показват комплицираната позиция на администрацията на Байдън към Украйна, на фона на обществените обещания на американски представители да поддържат Киев с големи суми помощ „ толкоз дълго, колкото е належащо “. Същевременно те се надяват 8-месечният спор, който се отрази тежко върху международната стопанска система и провокира страхове от нуклеарна война, да бъде позволен.

Изданието написа, че американските чиновници споделят оценката на своите украински сътрудници, че за момента Путин не се отнася съществено към договаряния, само че признават, че възбраната на украинския президент Володимир Зеленски да се преговоря с него, е провокирала угриженост в елементи от Европа, Африка и Латинска Америка, където последствията от войната върху цените на храните и горивото се усещат най-остро.

„ Умората от протичащото се в Украйна е действителна за някои от нашите сътрудници “, цитира вестникът неназован американски източник.

Съветът по национална сигурност на Белия дом и Държавният департамент не са дали отговор незабавно на настояването за коментар на обявата, заяви Ройтерс.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан сподели в петък по време на визитата си в Киев, че поддръжката на Вашингтон да Украйна ще остане „ непоколебима и твърда “ след междинните избори за Конгрес на 8 ноември, напомня Ройтерс.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР