Администрацията на Пекин се обърна към жителите на китайската столица

...
Администрацията на Пекин се обърна към жителите на китайската столица
Коментари Харесай

Китай: COVID може да се предава чрез замразени продукти

Администрацията на Пекин се обърна към жителите на китайската столица с молба да бъдат извънредно деликатни при пазаруването на локални и импортирани от чужбина замразени хранителни артикули поради високия риск от заразяване с ковид. Това заяви през днешния ден заместник-ръководителят на центъра по надзор и профилактика на болесттите Пан Синхо.

„ Всеки от нас би трябвало да бъде по-внимателен. Трябва да се заобикаля оптимално пазаруването на замразени артикули през интернет или търговски сътрудници, както на китайски, по този начин и на вносни артикули, създадени в региони с висок брой инфектирани с ковид “, сподели тя.
Милиони в локдаун поради Омикрон в Китай
Пет милиона поданици на разнообразни китайски градове са в нов локдаун, с цел да се ограничи разпространяването на мощно заразния Омикрон, заяви...
Прочети повече
Замразените артикули би трябвало да се купуват в магазини, съответстващи на формалните стандарти и да се избират артикули, тествани от способените органи на Пекин. „ Съветвам след закупуването на продукта опаковката или да се дезинфекцира, или да бъде заменена напълно “, добави Пан Синхо.

През последните дни в Пекин са регистрирани няколко случая на ковид в разнообразни елементи на града, в това число разновидностите Делта и Омикрон. Според локални специалисти, инфекцията най-вероятно е влезнала посредством пощенски колета и върху пакети със замразени храни в Пекин, където от много дълго време има идеална епидемиологична обстановка.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР