Администрацията на Национален парк „Централен Балкан“ проверява сигнал за присъствие

...
Администрацията на Национален парк „Централен Балкан“ проверява сигнал за присъствие
Коментари Харесай

Спипаха петима бракониери с една ловна пушка

Администрацията на Национален парк „ Централен Балкан “ ревизира сигнал за наличие на хора с ловно оръжие в хижа „ Певците “ - парков сектор Карлово. Обектът е в предпазената територия, където внасянето на ловно оръжие и ловът на дивеч са безусловно неразрешени.

Миналия ден петима мъже от близкото село Иганово с шест ловни кучета посрещнали парковите чиновници, до момента в който те правили служебните си отговорности. Рейнджърите от парка разкрили законно притежавана ловна пушка у един от мъжете, както и състезателен мотоциклет без регистрационен номер.

Пред хижата са били открити черва от диво животно. Мъжете се пробвали да обяснят, че жителят на предпазената територия е било раздрано от ловни кучета. Служителите на парка обаче са безапелационни, че животното е било убито.

След оглед на региона в храстите парковите охранители са намерили и самоделна ловна пушка. При тези условия обективно пораждат съмнения за бракониерски планове, разясниха от дирекцията на Национален парк " Централен Балкан ".

По инструкции от Районното ръководство на полицията в Карлово, парковите чиновници са придружили лицата до с. Иганово и са ги предали на полицейския екип.

Мъжете са отведени за разпит в Карлово. От парковата дирекция са формирани два констативни протокола - общ за случая и на притежателя на ловната пушка. Изясняването на обстоятелствата и събитията продължава. /Марица.бг
тагове нарушител ловна пушка
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР