Администрацията на Байдън забрани продажбите на ново телекомуникационно оборудване за

...
Администрацията на Байдън забрани продажбите на ново телекомуникационно оборудване за
Коментари Харесай

САЩ забраниха продажбата на оборудване на Huawei и ZTE

Администрацията на Байдън забрани продажбите на ново телекомуникационно съоръжение за китайските Huawei и ZTE, защото те съставляват „ недопустим риск “ за националната сигурност на Съединени американски щати.

Федералната комисия по връзките съобщи, че е приела окончателните правила, които не разрешават и продажбата или вноса на съоръжение, създадено от китайския производител на съоръжение за наблюдаване Dahua Technology Co, компанията за видеонаблюдение Hangzhou Hikvision Digital Technology Co Ltd и телекомуникационната компания Hytera Communications Corp Ltd.

Този ход съставлява следващата принуда на Вашингтон против китайските софтуерни колоси на фона на опасенията, че Пекин може да ги употребява, с цел да шпионира американците.

Тези нови правила са значима част от нашите настоящи дейности за отбрана на американския народ от закани за националната сигурност, включващи телекомуникации “, сподели ръководителят на FCC Джесика Розенворсел в изказване.

Huawei отхвърли коментар пред Reuters. ZTE, Dahua, Hytera и китайското посолство във Вашингтон не дадоха отговор незабавно на настояванията за коментар.

Hikvision съобщи в изказване, че продуктите му не заплашват сигурността на Съединени американски щати.

Това решение на FCC няма да направи нищо за отбрана на националната сигурност на Съединени американски щати, само че ще направи доста, с цел да направи по-вредно и по-скъпо за дребния бизнес в Съединени американски щати, локалните управляващи, учебните квартали и обособените консуматори да защитят себе си, домовете си, бизнеса си и собствеността си “, сподели Hikvision.

Китайската компания добави, че ще продължи да обслужва клиенти от Съединени американски щати „ в цялостно сходство “ с наредбите.

Розенворсел популяризира предишния месец препоръчаната мярка, която на процедура не разрешава на китайските компании да продават ново съоръжение в Съединените щати, на другите трима комисари за дефинитивно утвърждение.

FCC съобщи през юни 2021 година, че обмисля възбрана на всички позволения за съоръжение за всички компании в листата.

Това пристигна след включването през март 2021 година на пет китайски компании в по този начин наречения „ затрупан лист “ като представляващи опасност за националната сигурност според закон от 2019 година, ориентиран към отбрана на информационните мрежи на Съединени американски щати – Huawei, ZTE, Hytera Communications Corp Hikvision и Dahua.

И четиримата комисари в Агенцията, в това число двама републиканци и двама демократи, поддържаха настоящия хода. Агенцията сподели, че има пълномощия да анулира предходни позволения, само че отхвърли да го направи.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинHuawei ZTE Съединени американски щати софтуерно съоръжение ПоследниНай-четениПолитика 20 Съединени американски щати не разрешиха продажбата на съоръжение на Huawei и ZTE Бюджет и финанси 60 Изпълнението на проектите за възобновяване в Европейски Съюз напредва Термини 132 Какво е инфлацията? Бюджет и финанси 688 S&P: Икономиката на България ще отслабне доста идващите месеци Любопитно 9298 Незабравимо жп странствуване: Една нощ с експреса Истанбул – София Бюджет и финанси 6364 Социалната комисия одобри пенсиите да се подвигат по ново „ швейцарско предписание “ Компании 5884 Компанията майка на Vivacom получи ESG премия за зелената си тактика Компании 4265 Първата българска платформа за наемане на играчки Всички новиниОще от ПолитикаВиж всички
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР