Първо в CNN: Администрацията на Байдън стартира нов план за изплащане на студентски дълг, ориентиран към доходите

...
Администрацията на Байдън стартира днес бета уебсайт за своя нов
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън стартира днес бета уебсайт за своя нов план за изплащане на студентски заем, ориентиран към доходите, казаха официални лица пред CNN, което позволява на кредитополучателите да започнат да подават заявления за програмата, тъй като плащанията на федерални студентски заеми трябва да се възобновят през октомври.

Планът SAVE, или Спестяване на ценно образование, беше финализиран, след като Върховният съд отхвърли инициативата на президента Джо Байдън за опрощаване на студентски дългове през юни. Това бележи значителна промяна във федералната система за студентски заеми, която може да намали месечните плащания по заеми за някои кредитополучатели и да намали сумата, която те изплащат през целия живот на своите заеми.

„Част от цялостния ангажимент на президента е да подобри системата за студентски заеми и да намали тежестта на дълга на студентските заеми върху американските семейства“, каза високопоставен служител на администрацията, визуализирайки бета уебсайта първо пред CNN. „Планът SAVE е голяма част от това. Това е важно в този момент, тъй като кредитополучателите се готвят да се върнат към погасяването.“

Кредитополучателите на федерални студентски заеми могат да получат достъп до бета уебсайта на https://studentaid.gov/idr/. Очаква се процесът на записване да отнеме 10 минути и много секции могат да бъдат автоматично попълнени с информация, с която правителството разполага, включително данъчни декларации от IRS, казаха служители на администрацията.

Капачки за дипломиране STOCK LawrenceSawyer/E+/Getty Images

„Ние ще можем да покажем на кредитополучателите тяхната точна сума на месечните плащания и ще им дадем възможност да изберат най-достъпния план за изплащане за тях“, каза един служител.

Кредитополучателите ще трябва да кандидатстват само веднъж, а не годишно, както изискват предишните системи, което според служители ще направи този план „много по-лесен за използване“. Потребителите ще получат имейл за потвърждение, след като заявлението бъде изпратено, а процесът на одобрение, който може да бъде проследен онлайн, се очаква да отнеме няколко седмици.

Тези, които вече са записани в REPAYE на федералното правителство или преразгледан план за изплащане, базиран на доходите, ще бъдат автоматично превключени към новия план.

Пълното стартиране на уебсайта ще се случи през август и заявления, изпратени по време на бета периода, няма да е необходимо да се изпращат отново. Бета периодът ще позволи на Министерството на образованието да наблюдава ефективността на сайта в реално време, за да идентифицира всякакви проблеми, а сайтът може да бъде спрян, за да се направят необходимите актуализации, казаха служители.

Планът SAVE, който се прилага за настоящи и бъдещи кредитополучатели на федерални студентски заеми, ще определя плащанията въз основа на дохода и размера на семейството, а някои месечни плащания ще бъдат толкова малки, колкото $0. Прагът на доходите, за да отговаряте на изискванията за плащания от $0, е увеличен от 150% на 225% от федералните насоки за бедност, което означава годишен доход от $32 805 за един кредитополучател или $67 500 за четиричленно семейство. Министерството на образованието изчислява, че това означава, че повече от 1 милион допълнителни кредитополучатели ще отговарят на изискванията за плащания от $0 по плана.

Плащанията на някои кредитополучатели може да бъдат намалени наполовина, когато програмата влезе в сила през следващата година, и оставащият им дълг може да бъде анулиран след извършване на поне 10 години плащания, значителна промяна спрямо предишните планове.

С новия план неплатената лихва няма да се начислява, ако кредитополучателят прави пълните си месечни плащания.

Но новият план има цена за федералното правителство. Оценките за разходите по програмата варират в зависимост от това колко кредитополучатели са се регистрирали за новия план, но те варират от 138 до 361 милиарда долара за 10 години. За сравнение, програмата на Байдън за опрощаване на студентски заеми се очакваше да струва около 400 милиарда долара.

Министерството на образованието е създало подобни планове за изплащане, ориентирани към доходите, в миналото и не е било изправено пред успешно правно оспорване, отбелязват служители.

Стартирането на бета сайта идва, тъй като кредитополучателите ще трябва да започнат отново да плащат федерални студентски заеми през октомври след пауза от повече от три години поради пандемията.

Откакто Върховният съд отхвърли усилията на Байдън да анулира до $20 000 студентски дълг за милиони кредитополучатели, администрацията предприе редица стъпки, насочени към подпомагане на федералните студентски кредитополучатели по други начини.

По-рано този месец Министерството на образованието обяви, че студентските задължения на 804 000 кредитополучатели ще бъдат изтрити – дълг на стойност около 39 милиарда долара – след корекции, които отчитат по-точно квалифицираните месечни плащания по съществуващите планове за изплащане, базирани на доходите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР