Администрацията на Байдън обявява програма за безвъзмездна помощ от $4,6 милиарда за намаляване на затоплящото планетата замърсяване

...
Администрацията на Байдън обяви в сряда нови конкурсни субсидии на
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън обяви в сряда нови конкурсни субсидии на обща стойност 4,6 милиарда долара, за които щатите, градовете и племената могат да кандидатстват за намаляване на затоплящото планетата замърсяване, което подхранва климатичната криза.

Програмата за безвъзмездни средства за намаляване на замърсяването на климата, която ще се управлява от Агенцията за опазване на околната среда, е втори и по-голям транш от финансиране в програма на стойност 5 милиарда долара, която беше част от Закона за намаляване на инфлацията. Първият отиде, за да помогне на държавите и градовете да разработят планове за действие в областта на климата. Някои щати, включително Джорджия, използваха тези средства, за да разработят първия си план за климата.

В инициативата, обявена в сряда, щатите, градовете и племената ще имат много гъвкавост в начина, по който проектират проекти и кандидатстват за финансиране, въпреки че трябва да демонстрират, че предложен проект намалява затоплящото планетата замърсяване и увеличава създаването на работни места и ползите за здравето до ниски нива. доходи и общности в неравностойно положение.

Кристин Уайт се разхожда из повредената си от наводнения къща в Лост Крийк, Кентъки, на 29 септември 2022 г. - Чейс Хейс е „разкъсан“: след като видя наводненията да опустошават селото му в Апалачите, той подаде жалба срещу моята, която го пренебрегва, но този 34-годишен американец не иска да бъде възприеман като "враг" на въглищата. Подобно на него хората в източен Кентъки се борят да се противопоставят на индустрия, която отдавна предлага единствените добре платени работни места в региона. И в навечерието на междинните избори малко кандидати се осмеляват да говорят с тях за изменението на климата. class= Кристин Уайт се разхожда из повредената си от наводнения къща в Лост Крийк, Кентъки, на 29 септември 2022 г. - Чейс Хейс е „разкъсан“: след като видя наводненията да опустошават селището му в Апалачите, той подаде жалба срещу мината, която го гледа , но този 34-годишен американец не иска да бъде възприеман като "враг" на въглищата. Подобно на него хората в източен Кентъки се борят да се противопоставят на индустрия, която отдавна предлага единствените добре платени работни места в региона. И в навечерието на междинните избори малко кандидати се осмеляват да говорят с тях за изменението на климата. Стефани Рейнолдс/AFP/Getty Images

Старши съветникът на Белия дом Джон Подеста каза, че субсидиите дават на щатите и градовете „уникална възможност да мислят мащабно и да мислят креативно за това как искат да действат по отношение на климата“.

„Програмата е умишлено широка по обхват, за да даде на държавите племена територии и градове, гъвкавостта, от която се нуждаят, за да проектират бъдещето си с чиста енергия“, каза Подеста пред репортери по време на разговор с медиите, добавяйки, че кандидатите могат да вложат парите за озеленяване на училищните сгради, създаване на нови проекти за чиста енергия или актуализиране на енергийните кодекси на сградите.

Четири щата – Флорида, Айова, Кентъки и Южна Дакота – отказаха първоначалните безвъзмездни средства за планиране на EPA за финансиране, което ги ограничава да кандидатстват за по-голямата партида пари. Администраторът на EPA Майкъл Ригън обаче каза, че градовете в тези щати могат и сами са кандидатствали за финансиране.

„Големи столични райони като Форт Лодърдейл и Маями – те са в играта, те се готвят да участват в тази възможност, докато щатът Флорида реши, че няма да го направи“, каза Регън по време на разговора с медиите, добавяйки някои щати, които са отказали финансиране „подчертаха пред нас“, че смятат, че градовете ще бъдат в по-добра позиция да кандидатстват за финансиране.

 Калифорнийският консервационен корпус строи дига на езерото Туларе. Калифорнийският консервационен корпус строи дига на езерото Туларе. Питър Бенет/UCG/Гражданин на планетата/Гети изображения

EPA отбеляза в прессъобщение, че очаква отпускането на между 30 и 115 безвъзмездни средства, вариращи между 2 милиона и 500 милиона долара в рамките на общия конкурс, както и приблизително 25 до 100 безвъзмездни средства, вариращи между 1 милион и 25 милиона долара в конкурса за племена и територии.

Безвъзмездните средства ще се отпускат от есента на следващата година; крайният срок за кандидатстване е пролетта на 2024 г.

Програмата беше обявена в същия ден, когато администрацията на Байдън разкри плана си за създаване на Американски климатичен корпус, инициатива за обучение и обслужване на работната сила, насочена към подготовка на американски младежи за работни места в чиста енергия и устойчивост на климата.

На Общото събрание на ООН във вторник президентът Джо Байдън изнесе реч, в която подчерта усилията на неговата администрация по отношение на климатичната криза. Въпреки че призова за повече инвестиции от частния сектор, той приветства собствените инвестиции на администрацията в чиста енергия и финансирането на климата, което е осигурило за развиващите се страни.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР