Администрацията на американския президент Доналд Тръмп в сряда наложи санкции

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп в сряда наложи санкции
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на Мохамед Джавад Зариф

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп в сряда наложи наказания против иранския външен министър Мохамед Джавад Зариф, като този ход понижава още повече вероятностите за дипломатическо решение на възходящото напрежение сред Съединени американски щати и Иран, съобщи " Блумбърг ".

Съединени американски щати съобщи, че Зариф работи от името на аятола Али Хаменеи, който по-рано към този момент беше глобен.

Иран възнамерява да понижи уговорките си към интернационалното нуклеарно съглашение, в случай че европейските сътрудници не защитят Техеран от глобите на Съединени американски щати и не подсигуряват продажбата на нефт и приходите от търговията. Това предизвестие насочи по-рано Зариф пред държавната телевизия.

Санкциите разгласи министърът на финансите Стивън Мнучин в изказване. Съединените щати изпращат ясно обръщение до иранския режим, че последното му държание е изцяло недопустимо, сподели той.

Зариф прикани Доналд Тръмп да разрешат по дипломатически път несъгласията сред двете страни и да не се въздейства от съветници и съдружници, които съгласно него тласкат Вашингтон към война с Техеран.

Съединени американски щати предложиха да се ускори защитата в Ормузкия пролив.

Германия публично разгласи, че няма да вземе присъединяване във военната самодейност, тъй като " не може да има военно решение " на рецесията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР