Администрацията на американския президент Джо Байдън може да се е

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън може да се е
Коментари Харесай

Британски експерт: Пейтриът в Украйна, но с рискове за НАТО

Администрацията на американския президент Джо Байдън може да се е съгласила да трансферира зенитно-ракетни системи " Пейтриът " на Украйна, само че това решение може да сътвори проблеми за защитата на НАТО , написа Джак Уотлинг, специалист в Кралския единен проучвателен институт за защита (RUSI), в публикация за английския вестник The Guardian.

" " Пейтриът " е една от най-мощните системи за противовъздушна и противоракетна защита в света . В допълнение към отбраната на украинските градове, даването на такава противовъздушна защита със междинен обхват може също по този начин да покрие някои от качествата на украинските ракетни системи С-300, разширявайки наличното въздушно прикритие над фронтовата линия ", написа Уотлинг.

В същото време той отбелязва, че системите " Пейтриът " няма да обезпечат незабавна отбрана на Украйна - това е комплицирана система, както във връзка с употребата, по този начин и във връзка с поддръжката и ще отнеме време, с цел да проработи в Украйна .

Киев от ден на ден разчита на помощта на сътрудници в региона на артилерийските муниции и бронираните транспортни средства, само че такава взаимозависимост може да се трансформира в риск , защото запасите от тази съответна военна помощ са лимитирани и са нужни на самите западни съдружници.
 Русия подготвена да отговори на Patriot с междуконтинентални балистични ракети
Русия подготвена да отговори на Patriot с междуконтинентални балистични ракети

МО разгласява видео, показващо зареждане на междуконтинентална балистична ракета в силозна пускова установка

Партньори на Съединени американски щати, като Швеция и, също търсят ракети за системата " Пейтриът ", написа Уолтинг. Рияд се нуждае от тях всеки месец, с цел да се отбрани от офанзивите на йеменските хути . Производството на тези ракети остава малко, отбелязва Уотлинг.

" Отслабената отбранителна промишленост на НАТО остави Алианса в неприятна позиция да поддържа дълготрайни интервенции с висока активност. В случай при системи като " Пейтриът ", задачата става по-трудна, защото производството на прецизни оръжия лишава доста повече време от производството на неуправляеми артилерийски снаряди ", написа Уотлинг.

Според американските медии Съединени американски щати със надлежно количество ракети за тях. Тези данни към момента не са публично доказани.
 ЕнБиСи: Какво значи Patriot от Съединени американски щати за Украйна и войната на Путин?
ЕнБиСи: Какво значи Patriot от Съединени американски щати за Украйна и войната на Путин?

Джайлс от Chatham House: Червените линии на Русия са блъф и фукане, само че Кремъл желае Украйна да е необитаема
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР