Администрацията на Афганистан, на която начело са талибаните, днес разпореди

...
Администрацията на Афганистан, на която начело са талибаните, днес разпореди
Коментари Харесай

Талибаните заповядаха на НПО да забранят на служителките си да идват на работа


Администрацията на Афганистан, на която отпред са талибаните, през днешния ден разпореди на всички локални и задгранични неправителствени организации (НПО) да не позволяват служителките си на работа, се показва в писмо на министерството на стопанската система, съобщи Ройтерс.

Това е следващата принуда против свободите на дамите.

Писмото, наличието на което беше доказано от представителя на министерството на стопанската система Абдулрахман Хабиб, гласи, че служителките нямат право да вървят на работа до второ разпореждане, защото някои от тях не спазвали интерпретацията на администрацията на ислямските правила за обличане на дамите.

Нареждането идва, откакто преди дни ръководената от талибаните администрация подреди университетите да бъдат затворени за дами, което провокира мощна реакция в международен мащаб, както и митинги и остри рецензии в самия  Афганистан.

Не стана ясно незабавно по какъв начин издадената през днешния ден заповед ще се отрази на организациите на Организация на обединените нации, които имат огромно наличие в системата на  услугите в  Афганистан в изискванията на филантропичната рецесия в страната.

На въпрос дали разпоредбите включват организациите на Организация на обединените нации, Хабиб съобщи, че писмото се отнася за организациите, попадащи в обсега на афганистанския орган за съгласуваност на филантропичните организации, прочут като ACBAR. Този орган не включва Организацията на обединените народи, само че включва над 180 локални и интернационалните Неправителствени организации. Обаче Организация на обединените нации постоянно подписва контракти с регистрирани в Афганистан Неправителствени организации за осъществяване на филантропичната си активност.

Служители на филантропични организации настояват, че дамите, които работят за тях, са от решаващо значение за гарантиране на достъпа до филантропична помощ на дамите, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР