Администраторите на Twitter ще блокират поместването върху платформата на микроблога

...
Администраторите на Twitter ще блокират поместването върху платформата на микроблога
Коментари Харесай

Twitter обяви война на руски медии

Администраторите на Twitter ще блокират поместването върху платформата на микроблога на реклами, качвани от сметки на съветските медии RT и "Спутник ", съобщи Reuters.

Решението, което влиза в действие неотложно, е взето въз основа на заключението на разследващата общественост в Съединени американски щати, че двете медии са се опитвали да се намесят в изборите зад Океaна през 2016 година от името на Кремъл.

В неподписано изказване на уеб страницата си Тwitter декларира, че намесата в избори "не е нещо, което желаеме " в тази обществена мрежа и показва, че е водила лични следствия на двете медии.

"Това решение не бе взето с лека ръка и в този момент подхващаме тази стъпка като част от уговорката си да пазиме честността на използването на Тwitter от потребителите ", декларира компанията.

Социалната мрежа оповестява, че е спечелил от платените реклами на RT към 1,9 милион $ и ще подари тази сума "в поддръжка на външни проучвания по какъв начин се употребява Тwitter в цивилен начинания и по време на избори ".



Компанията прецизира, че ще разреши на RТ и "Спутник " да поддържат свои постоянни сметки без реклами.

Миналия месец Тwitter разгласи, че са блокирани към 200 съветски акаунта след следствие на опити за онлайн интервенция в изборите.



Англоезичната съветска телевизия RT съобщи в уеб страницата си, че отделът по продажбите на Тwitter й е оказвал напън през 2016 година да отделя огромни суми за платени реклами преди изборите в Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР