Административният съдия Теодора Георгиева ще бъде в състава на Европейската

...
Административният съдия Теодора Георгиева ще бъде в състава на Европейската
Коментари Харесай

Съдия Теодора Георгиева ще е първият български европрокурор

Административният арбитър Теодора Георгиева ще бъде в състава на Европейската прокуратура под управлението на Лаура Кьовеши. Списъкът с магистрати, които ще работят с европейския основен прокурор.

Съветът на Европейски Съюз заяви в понеделник вечер имената на обвинителите от 22-те страни, които вземат участие в новата европейска институция за битка с корупцията, измамите и транграничното източване на Данък добавена стойност.

Плановете са Европейската прокуратура да проработи до края на годината в Люксембург. Тя е самостоятелен орган на Европейски Съюз, който ще дава отговор за следствието, наказателното гонене и предаването на съд за закононарушения против финансовите ползи на Европейски Съюз.

Преди да стане арбитър в Административен съд - София град, Георгиева е била прокурор в Софийската градска прокуратура. Тя се яви на състезанието за Европейската прокуратура дружно с още шестима претенденти. След това бе една от тримата, препоръчани от българското държавно управление на Съвета на Европейски Съюз.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР