Административният съд във Варна остави без уважение искането за спиране

...
Административният съд във Варна остави без уважение искането за спиране
Коментари Харесай

Съдът отхвърли искането на кмета на варненския район „Приморски“

Административният съд във Варна остави без почитание настояването за прекъсване на предварителното осъществяване на решение на Общинската изборна комисия (ОИК) във Варна, с което предварително са прекъснати пълномощията на Николай Желязков като кмет на регион „ Приморски “, оповестиха от пресслужбата на съда.

В претекстовете си съдът показва, че относими за прекъсването на позволеното авансово осъществяване на административен акт по силата на обособен закон са обстоятелствата , от които може да бъде аргументиран извод, че предварителното осъществяване на акта ще аргументи на оспорващия забележителна или мъчно поправима щета.

Не е планувана опция за прекъсване на позволеното авансово осъществяване на административния акт от съображения, че от осъществяването му могат да бъдат породени обилни или мъчно поправими вреди на трети лица.

Съдът приема изказванието на жалбоподателя, че за него ще настъпи имуществена щета от това, че за интервала на разглеждане на делото няма да получи трудово заплащане, без да е посочено единствено възнаграждението като кмет ли е единственият приход на лицето и без да са показани доказателства по отношение на тези обстоятелства, като незадоволително да се обоснове извод, че за жалбоподателя ще настъпи мъчно поправима щета или забележителна такава.

Съдът прави извод, че настояването за прекъсване на предварителното осъществяване на решението на ОИК е безпричинно и следва да бъде оставено без почитание . Съдът насрочи производството по жалбата по съществото за 21 февруари от 13:40 часа.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР