Административният съд във Варна остави без разглеждане за забрана достъпа

...
Административният съд във Варна остави без разглеждане за забрана достъпа
Коментари Харесай

Съдът остави без разглеждане жалбите срещу спирането на колите по Крайбрежната алея

Административният съд във Варна остави без разглеждане за възбрана достъпа на коли до част от Крайбрежната алея във Варна, оповестиха за Moreto.net от пресслужбата на институцията.

Със свои избрания от през днешния ден съдът постанови и по трите формирани административни каузи, че оставя без разглеждане жалбите на „ Бивалвия СД ” ЕООД, С.Д.Д. и Д.К.Д., които настояват, че стопанисват ресторант „ Мидена къща “ на Алея първа и приключва производствата.

Съдът приема, че настояването за анулация на разпореждането за предварителното осъществяване е неприемливо и следва да се остави без разглеждане.

Съдът намира, че заповедта на регионалния шеф на Варна, в частта на т. ІІ, която е обвързвана със възбрана и смяна в организацията на придвижването на ППС в обсег на съответни парцели и часови зони, посредством отделяне на контролно-пропусквателен пункт и въвеждане на пропускателен режим, съставлява общ административен акт, защото възбраната за допускането им в посочената зона се вкарва еднократно и визира права и законни ползи на безграничен кръг от лица.

В претекстовете си съдът сочи, че прекъсване на позволеното по силата на закона авансово осъществяване на общите административни актове е по реда и изискванията на член 166, алинея 2 и ал.3 от Административнопроцесуален кодекс - при съществуване на наложителна процесуална причина - д а има формирано дело в съда по отношение на законосъобразността на заповедта.

В случая от страна на жалбоподателите не се твърди, а и от служебно осъществени информации в деловодната система на Административен съд - Варна не се откри съществуване на формирано произвеждане по оборване на заповедта на регионалния шеф.

В останалата част на заповедта, съдът приема, че не е административен акт, който да визира правата и ползите на жалбоподателите и да основава за тях отговорности, заради това жалбите им в тази част са неприемливи на съображение член 159 т. 4 от Административнопроцесуален кодекс, според която „ жалбата или митингът се оставя без разглеждане , а в случай че е формирано правосъдно произвеждане, то се приключва, когато оспорващият няма юридически интерес от оспорването “.

Определението предстои на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен период от известието до страните.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР