Административният съд в София отмени забраната на осъдения за убийството

...
Административният съд в София отмени забраната на осъдения за убийството
Коментари Харесай

Съдът отмени забраната на Полфрийман да напуска страната

Административният съд в София анулира възбраната на наказания за убийството на студента Андрей Монов - австралиеца Джок Полфрийман да напуща страната. Това оповестих ”Де факто ”.
Забраната му бе наложена oт диpeĸция " Mигpaция " нa MBP пpeз 2011 година Пред NOVA пък самият Полфрийман удостовери новината и съобщи, че в никакъв случай не е имал възбрана да напуща България.

Данаил Кирилов на среща с Полфрийман в министерския си кабинет

Полфрийман бе освободен от Софийския апелативен съд 6 години и половина преди изтърпяване на цялостното наказване. Той бе пуснат в средата на октомври 2019 година и от Центъра за настаняване на мигранти в Бусманци против задължението да се явява всеки месец в районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в София, до момента в който не отпадне възбраната му за овакантяване на страната.

Каракачанов за проблема „ Полфрийман “: Съдът сподели междинен пръст на обществото

Решението на cъдия Бopянa Бopoджиeвa oт Aдминиcтpaтивeн cъд – Coфия-гpaд е от 24 януари. Мотивите й са, че е невероятно Полфрийман да има три насилствени ограничения, откакто е освободен предварително от пандиза. При това две от тях - за експлусиране и възбрана да влиза у нас - взаимно се изключват.

Според нея австралиецът няма персонални документи, тъй като чака решение по друго дело. По тази причина няма потребност от възбраната за овакантяване и влизане у нас.

Повече от три месеца няма решение на Върховния касационен съд дали ще анулира предварителното освобождение на Полфрийман и ще го върне в пандиза, както изиска някогашният основен прокурор Сотир Цацаров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР