Административният съд в Смолян отмени корекцията по проекта за изграждане

...
Административният съд в Смолян отмени корекцията по проекта за изграждане
Коментари Харесай

В съда: Падна санкцията върху поръчката за ГКПП Рудозем-Ксанти

Административният съд в Смолян анулира корекцията по плана за създаване на граничен контролно-пропускателен пункт Рудозем-Ксанти.

Санкцията от 5% върху 2 537 608 евро (каквата е цената на съфинансиранетопо европрограмата) бе наложена от зам.-регионалния министър и началник на националния орган на програмата „ Интеррег V-А Гърция - България “.
 Президентът: Ще направя всичко допустимо гръцката страна да извърши уговорките си за по-бързо отваряне на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем-Ксанти Президентът: Ще направя всичко допустимо гръцката страна да извърши уговорките си за по-бързо отваряне на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем-Ксанти
Перспективите пред област Смолян могат сполучливо да се осъществят, в случай че в района се основават предпоставки за развиване на информационни в...

Санкцията на процедура е близо 127 000 лв. и не съставлява 5% от общата стойност на предоставената социална поръчка (малко над 17 млн. лева.).  

Като причина за нея зам.министърът е показал, че не е обезпечена конкурентност и че методиката за избор на реализатор позволява индивидуалност при оценка на предложенията.

Възложител на поръчката е регионалният шеф на Смолян, а реализатор е консорциум „ Партньори Ксанти “ (между компаниите „ Копекс и Ко “, „ Агробилд “, „ БГ Ленд Ко “ и „ Семеен кодекс - Варна 2007 “). Проектът е към този момент изпълнен.

Пред съда регионалният шеф изразил мнение, че поради сложността на подлежащите на осъществяване строително-монтажни работи и техния обсег, нуждата от отбрана освен на публичния, само че и на националния интерес, критериите за асортимент са целели да обезпечат в оптималната степен подбора на реализатор, който може да подсигурява високо качество на осъществяване на плана.
 Гърците оповестиха конкурс за метод към Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем-Ксанти Гърците оповестиха конкурс за метод към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рудозем-Ксанти "
Конкурс за втората значима права на тяхна територия, която свързва Ксанти с българската граница и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем-Ксанти “, об...

Според него условията за сбор служащи със подобаващ профил, които да вземат участие при осъществяването на дейностите, изцяло кореспондира с размера и спецификата на възлаганите действия. Категоричен е, че липсва ограничение на конкуренцията и причиняване на щета. Също по този начин, че изискванията по процедурата по никакъв метод не са повлияли на волята за присъединяване в публичната поръчка.

Председателят на Административния съд Игнат Колчев, видно от решението, е приел доводите на регионалния шеф и е постановил анулация на глобата.

Министерството на районното развиване и благоустройството е наказано да заплати на регионалната администрация в Смолян деловодни разходи в производството на стойност 2 320 лв.. Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд.    
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР