Административният съд в Сливен отхвърли на първа инстанция жалбата на

...
Административният съд в Сливен отхвърли на първа инстанция жалбата на
Коментари Харесай

Съдът отхвърли жалбата на стопаните от Болярово на първа инстанция

Административният съд в Сливен отхвърли на първа инстанция жалбата на притежателя на фермата в Болярово като неоснователна. Това стана с решение №156 от 7 август 2019 година Делото беше формирано по тъжба на Христо Христов против заповед на шефа на ОДБХ-Ямбол.

Представители на Христов във фермата са Ана Петрова и Тодор Христов. ОДБХ-Ямбол издаде заповед за изтриване регистрацията на животновъдния обект и обезсилване удостоверението за регистрация поради осъществени груби нарушавания на условията на Закона за ветеринарномедицинската активност (чл. 132, алинея 1, т. 18) от страна на неговия собственик/ползвател. Мерките бяха наложени, откакто стопаните в Болярово попречиха достъпа до фермата от контролните органи на БАБХ в условия на изострена епизоотична конюнктура предходната година. По този метод Ана Петрова и Тодор Христов попречиха на осъществяването на ветеринарномедицинските ограничения за профилактика, ограничение и очистване на заболяването при оповестено вторично огнище на Чума по дребните преживни животни. По смисъла на закона тези дейности са жестоко нарушаване, защото слагат в риск живота и здравето както на животните, по този начин и на хората, и водят до стопански загуби.

Въпреки че Чумата по дребните преживни животни у нас беше овладяна, България продължава да има статут на страна, инфектирана с заболяването, поради дейностите на стопаните в Болярово и отхвърли им огнището на болестта в града да бъде унищожено. По тази причина България не може да влезе в процедура, която трае 6 месеца, за оповестяването й на страна, свободна от Чума по дребните преживни животни, надлежно и да се освободят комерсиалните връзки. Решението на Административния съд в Сливен може да бъде обжалвано в 14-дневен период пред Върховния административен съд.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР